Новини

Новий Закон «Про повну загальну середню освіту»: педагогічна інтернатура

Новим Законом «Про повну загальну середню освіту» вводиться педагогічна інтернатура. Це система заходів, спрямованих на підтримку педагогічного працівника закладу освіти, призначеного на посаду вперше. Її мета – набуття (вдосконаленні) фахової майстерності молодого вчителя.

Тобто особи, які вперше приймаються на посаду вчителя, мають пройти протягом першого року роботи інтернатуру. Процес регулюватиметься Положенням про педагогічну інтернатуру, яке має затвердити центральний орган виконавчої влади у сфері освіти і науки. Педагогічна інтернатура передбачатиме певні заходи, серед яких:

  • супровід та підтримка наставника з числа досвідчених педагогчних працівників;
  • різні форми професійного розвитку (наприклад, опрацювання потрібної для роботи літератури, відвідування тематичних навчальних занять тощо).

Наставником може стати педагог із досвідом не менше 5 років за відповідною або дотичною предметною спеціальністю. Цікаво, що наставник за свою допомогу отримуватиме доплату в розмірі 20% посадового окладу. 

Ще один цікавий нюанс полягає в тому, що відтепер учителем може стати людина без педагогічної освіти, достатньо просто вищої освіти та/або професійної кваліфікації. У таком випадку інтернатура є дійсно важливим і навіть необхідним нововведенням, яке довзолить людині без педагогічної освіти швидко отримати неохідні знання та навички.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter