Новини

Учителі російськомовних шкіл мають пройти курси для викладання українською мовою

Згідно з вимогами нового Закону «Про загальну середню освіту» всі російськомовні школи повинні організувати викладання державною мовою. При цьому рівень її має складати не менше 80% від навчального процесу. Російська лишатиметься основною лише для молодших класів російськомовних шкіл. 

«Ми нині готуємося до того, щоб із вересня школи, які вчилися російською, з п'ятого класу перейшли на вивчення предметів українською мовою. При цьому рідну мову та літературу викладатимуть російською. Плюс є можливість факультативів і позакласного навчання. А початкова школа залишається рідною мовою».

                                                         Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад

У межах підготовки до переходу на українську мову викладання передбачені курси підвищення кваліфікації – їх мають пройти всі вчителі російськомовних шкіл. Для учнів передбачається певний адаптаційний період, а за результатами першого року будуть зроблені висновки, згідно з якими будуть відкореговані навчальні програми. 

«Нам нині насправді важливіше підготувати вчителів, щоб вони були готові викладати державною мовою і підтягнули свою термінологію. Для них ми робитимемо окремі курси підвищення кваліфікації, літню школу для того, щоб вони поліпшили свої знання мови».

                                                         Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад

 Про деталі реалізації Закону стане відомо пізніше. 

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter