Новини

Мотивація – це просто! Підсумки інтернет-конференції «На Урок»

18 січня – справжній мотиваційний день, адже саме сьогодні відбулася Всеукраїнська інтернет-конференція «На Урок» з теми «Мотивація в освіті: інструменти, прийоми та принципи». Упродовж цілого дня наші спікерки, кожна з яких є справжньою професіоналкою, ділилися власним досвідом, давали корисні поради та пропонували нові підходи до мотивації учнів. І не тільки учнів. Адже вчителю також необхідна мотивація для натхненної роботи. 

День був насичений цікавою інформацією, а кожен виступ – неймовірним. Пропонуємо короткий огляд виступів наших неймовірних лекторів.

Анастасія Богуславська «Мотивація вчителів, або "навіщо викладати". Мотивація учнів, або "чи потрібні нам знання, і які саме"»

Чому мотивація важлива і для вчителів, і для учнів? І куди вона іноді зникає? Погодьтеся, це важливі запитання. І саме їх (з-поміж іншого) розібрала під час свого виступу Анастасія Богуславська. Ключовими темати виступу стали мотивація вчителів, знецінення знань у сучасному світі та можливості для мотивації учнів. Також лекторка розглянула наріжні камені мотивації та пояснила, як її відсутність впливає на особистість. А саме – професійне вигорання. Чи можна попередити вигорання? Так. Особливо якщо знати, які саме фактори сприяють втраті мотивації. Пані Богуславська дала кілька цікавих порад, які допоможуть зберегти емоційну рівновагу та відновити сили.

У другій частині виступу Анастасія Богуславська розкрила особливості мотивації учнів до навчання. Що може стати мотивацією для дітей, а що – ні в якому разі. Знаючи це ви зможете на 100% замотивувати учнів!

Наталія Борисенко «Мотивація як вона є»

Що таке мотивація та для чого вона потрібна? Чому виникають проблеми з мотивацією у дітей і як цьому зарадити? Замотивувати учнів цілком реально, особливо якщо у вас на озброєнні є кілька цікавих практичних прийомів. Наприклад, таких, про які розказала у своєму виступі Наталія Борисенко. Також лекторка розглянула причини низько рівня мотивації у дітей та дала поради, які допоможуть змінити ситуацію на краще.

А чи самі вчителі завжди задоволені роботою та достатньо мотивовані? Тож ми маємо розуміти, що всі люди різні, і мотивація для кожного має бути своя. Де живе мотивація? Всередині нас. І намагаючися мотивувати учнів, ми втручаємося в їхній особистий простір, а кому це сподобається? То, можливо, є хитрощі, які допоможуть? Є. А які саме – дізнайтеся із виступу Наталії Борисенко.

Ганна Сукачова «Вчителі – учні: мотивуємо одне одного»

Ми більше мотивовані тоді – коли можемо бачити результати нашої роботи. І це вірно і для вчителів, і для учнів. Лекторка розглянула важливе питання – що ж нас усіх мотивує? А цих «мотиваторів» доволі багато.

 

Головні тези виступу прості та неймовірні: «Успішний учитель – успішні учні» та «Успіхи учнів – успіхи їхніх учителів». Ганна Сукачова дала кілька цінних порад, прислухавшися до яких ви точно зможете замотивувати і себе, і учнів. А ще вона презентувала чудову гру для вас та ваших учнів. Яку? Дізнайтеся із виступу!

Любов Цукор «Мотивація в освітньому процесі: використовуємо сучасні інтернет-ресурси»

Мотивація може бути різною, це факт. А ще факт полягає у тому, що сучасний світ вимагає сучасних рішень, у тому числі і для мотивації. Тож чому б не замотивувати дітей до навчання, використавши онлайн-ресурси? Адже зараз діти просто не мислять себе без гаджетів та інтернету! Саме цю тему сьогодні розглянула Любов Цукор. 

Лекторка розповіла про те, чим саме можуть мотивувати дітей та вчителів інтернет-ресурси, як це робити та як при цьому не втратити баланс. Окремо було розглянуто кілька зручних сервісів, які стануть у пригоді вчителям, а також було продемонстровано цікаві оновлення від «На Урок». Подивіться виступ і дізнайтеся, які саме!

Марина Шинкевич «Мотивація у роботі молодого спеціаліста: Я – бренд»

Здається, що у молодих спеціалістів із мотивацією все добре, адже вони тільки-но закінчили ВНЗ та готові до роботи! Але насправді не все так просто. Адже необхідно піклуватися ще й про створення позитивного іміджу. І це дійсно важливо! І саме цій темі було присвячено виступ Марини Шинкевич.

Лекторка детально розглянула особливості створення вчителем власного бренду, приділивши увагу кожному етапу. Адже у цій справі немає дрібниць! Як керувати матеріалом, як починати та завершувати виступи, як слідкувати за поведінкою слухачів та які ж саме існтрументи використати для створення власного бренду. Все це ви можете дізнатися з виступу Марини Шинкевич!

Преображенська Вікторія «Запобігання професійному вигоранню в освітньому середовищі»

Професійне та емоційне вигорання – одна з найгостріших проблем нашого суспільства. І поки що шляхи її вирішення тільки окреслюються. Саме цій теми було присвячено виступ Вікторії Преображенської. 

Під час виступу лекторка розглянула фактори, які можут призвести до емоційного вигорання, його стадії та ключові симптоми (маоємо їх знати, аби не пропустити!). А також пані Преображенська окремо розглянула методи запобігання емоційному та професійному вигоранню, які точно стануть у пригоді кожному вчителю. Подивіться виступ, щоб теж це знати!

Унтіна Марія Мотиваційний чотирикутник в інклюзії

Мотивація в інклюзії – неймовірно важлива. Адже ми маємо мотивувати дітей з особливими освітніми потребами, розвинути їхню жагу до навчання і при цьому забезпечити чудові навчальні результати. Чи можливо це? Так. І саме про це розповідала сьогодні Марія Унтіна.

Лекторка говорила про так званий мотиваційний чотирикутник: дитина – вчитель – асистент вчителя – батьки, а також про очікування від дитини з ОПП, і про те, що ми отримаємо в результати натхненної та копіткої роботи. Окремо було розглянуто методи та прийоми мотивації дітини з особливими освітніми потребами. І кожен з них – дієвий адже випробуваний Маріє Унтіною особисто!

Закінчився цей насичений день яскравої панельною дискусією «Мотивація – натхнення, навичка чи інструмент». Наші лектори обговорили найцікавіші запитання та спробували остаточно з'ясувати, що ж таке мотивація, для чого вона потрібна та як мотивувати учнів. Чи діють прийоми мотивації та у яких умовах? А може, краще дозволити собі інколи розслабитися? 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter