Новини

Офіційно: локдаун почнеться 8 січня, школи йдуть на карантин

Сьогодні, під час засідання Уряду, було прийнято рішення про запровадження жорсткого карантину у період із 8 по 24 січня. 

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що посилений карантин допоможе розірвати ланцюг захворюваності, який може сформуватися під час новорічних свят. Посилений карантин передбачає ряд обмежень, серед яких робота розважальних закладів, закладів громадського харчування, проведення розважальних, спортивних, рекламних та інших масових заходів.

А що ж заклади освіти? Наразі відомо, що відвідування закладів освіти на період посилення карантинних обмежень заборонено. Утім, це не стосуються дошкільних закладів освіти та спеціальних закладів освіти.

Очільник МОЗ Максим Степанов запропонував продовжити загальнодержавний карантин до 28 лютого, так само – продовжити дію режиму надзвичайної ситуації. При цьому він зазначив, що дитячі садочки мають працювати, оскільки багато хто з батьків продовжуватиме працювати навіть в умовах локдауну.

Водночас робота громадського транспорту припинятися не буде.

Зауважимо, що прем'єр-міністр назвав майбутні карантинні обмеження «Зимовим канікулами заради безпеки», а також зазначив, що всі заклади освіти, окрім дитсадків, підуть на канікули. Утім, остаточної інформації щодо того, будуть це канікули, карантин чи третій варіант – немає.

Під час брифінгу за підсумками засідання Уряду Головний санітаний лікар України Віктор Ляшко зазначив, що будуть забороні масові заходи, зокрема свята та концерти у школах та дитячих садочках. Утім, святкувати можна у межах одного класу чи групи, але без батьків. 

Із 25 січня жорсткі карантинні обмеження закінчуються і Україна повертається до помаранчевої зони карантину, а отже – діятимуть ті самі обмеження, що і зараз.  

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter