Новини

Дослідження в галузі цифровізації освіти: 84,7% опитаних педагогів обирають «На Урок»

Національна академія педагогічних наук України представила результати масштабного трирічного дослідження на тему цифровізації освіти: в ньому взяли участь понад 54 000 вчителів. Одним із головних завдань дослідження стало визначення освітніх ресурсів, електронних засобів навчання, що мають попит серед учителів. 

І результати вражають! Так, Освітній проєкт «На Урок» для проведення уроків обирає 84,7% опитаних. Дякуємо вам за довіру та обіцяємо ще більше корисних та цікавих матеріалів! 

Також освітяни активно користуються YouTube – 73,1%, Всеукраїнською школою онлайн – 41,6%, EdEra – 29,0%, Prometheus –16,6%, соціальними мережами (Facebook, Іnstagram) – 24,5% тощо. Затребуваними є також Цифрова освіта «Дія» – 8,5%, відео уроки на ТРК «Київ» та місцевих телеканалах – 6,5%, TED – 1,1%. 

Для організації дистанційного навчання під час пандемії та в умовах воєнного стану респонденти найчастіше використовували такі цифрові інструменти як: Viber та Zoom (78,4% та 65,4% відповідно). Саме ці інструменти стали абсолютними лідерами. Але також педагоги не забувають про електронні щоденники, Telegram, Padlet та, звісно, навчальні платформи закладів освіти. 

Цифровізація – логічний крок у розвитку та трансформації освіти, і наші вчителі активно користуються всіма можливостями, що надають сучасні технології. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter