Новини

Підвищення зарплат учителів: у МОН розробляють нову систему мотивації

Міністерство освіти і науки України зараз працює над розробкою потенційних інструментів та системи мотивації вчителів, що можуть впливати на підвищення зарплати.

Про це розповів міністр освіти та науки Оксен Лісовий в новому інтерв'ю.

«Зараз надзвичайно важко знаходити кошти, зокрема на інвестиції в освіту, коли фактично весь бюджет держави йде на оборону. А цього року ми інвестуємо у профтехи, науку, вищу освіту, НУШ. Це немалі гроші, яких у попередні роки не було. Підвищення заробітної плати вчителям потребує колосальних сум, і ми маємо надію, що будемо їх знаходити».

                    Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий

На думку Лісового, вчителі має розуміти, яким чином вони можуть заробляти більше, що потрібно для цього зробити. МОН має ідеї щодо механізмів, які дозволять підвищити рівень зарплат учителів, проте вони поки не затверджені на політичному рівні, тож детально про них не розповідають. 

Можливі нововведення покликані підвищити мотивацію вчителів навчатися, оволодіти цифровими технологіями, аби мати більше інструментів для роботи. За словами міністра, будуть також переглянуті інструменти та підходи до підвищення, а ще - підходи до педосвіти  загалом. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter