Новини

Програма «Безпечна школа»: у 20 закладах освіти облаштують повноцінні укриття

Фонд Східна Європа разом із МОН і ДСНС запускають програму «Безпечна школа», в межах якої буде обрано 20 шкіл для облаштування укриттів у відносно безпечних областях України. Зокрема йдеться про Вінницьку, Хмельницьку, Одеську області та місто Київ. Про це повідомляє МОН.

16 із 20 шкіл отримають базовий пакет обладнання для укриттів. Наразі відомо, що до нього включать електрообігрівачі, аварійні світильники, аптечки, кулери та фільтри для води, а також роутери, меблі для сидіння, матеріали для ігор і занять із дітьми тощо.

Укриття чотирьох шкіл (по одній у кожній області) використовуватимуть як модельні. Для цього їх відремонтують відповідно до вимог ДСНС. Ініціатива триватиме до 31 січня 2023 року.

«Першого вересня розпочнеться новий навчальний рік. У традиційному режимі він може бути впроваджений лише у тих навчальних закладах, де є укриття. Безпека на першому місці. Станом на початок серпня близько 36% закладів освіти в Україні готові до офлайн-навчання, тобто мають захисні споруди. І ми працюємо далі. Спільно з нашими партнерами – Фондом Східна Європа раді представити програму «Безпечна школа»: облаштування укриттів в українських закладах освіти».

                                 Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет

Як розповів президент Фонду Східна Європа Віктор Лях, 20 укриттів – лише пілотний проєкт. Зараз же організація шукає можливості для подальшої підтримки програми. Адже від того, чи зможуть діти безпечно відвідувати школу, залежіть і якість освіти, і можливості працевлаштування чи повернення на роботу для їхніх батьків.

Також у межах програми буде розроблено онлайн-курс для вчителів, покликаний навчити освітян проводити заняття з дітьми в укриттях і підтримувати їх психологічно.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter