Новини

Сергій Шкарлет розповів про завершення основної сесії НМТ і подальші плани

Основна сесія національного мультипредметного тесту добігла кінця. В етері національного телемарафону «Єдині новини» міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет підбив підсумки основної сесії НМТ і розповів про подальші плани. 

187 345 учасників уже отримали свої результати. Тимчасові екзаменаційні центри було організовано в 250 населених пунктах України. Також випускники могли скласти НМТ у 40 закордонних містах. Ті, хто не мав можливості взяти участь в основній сесії, можуть скласти тестування під час додаткової та спеціальної сесії відповідно.

Також очільник МОН нагадав, що діти із небезпечних регіонів країни все одно мають можливість вступити до омріяного університету. Навіть якщо з об'єктивних причин не вдалося скласти НМТ. Так, випускники можуть брати участь у конкурсному відборі до вишу на основі індивідуальної усної співбесіди, а її цілком можливо пройти онлайн.

«Сьогодні ми готуємося до додаткової сесії (НМТ – ред.), яка пройде із 16 по 20 серпня, та спеціальної, яка буде проходити із 12 по 16 вересня. Вони ничім не відрізняються від основної сесії, адже це лише додаткові можливості залучення абсолютно всіх бажаючих випускників до вступу до закладів вищої освіти України». 

                            Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Відповідаючи на запитання ведучої щодо того, якими є результати НМТ, та чи не свідчать вони про зниження рівня знань учнів, адже два роки онлайн-навчання не могли пройті безслідно, Сергій Шкарлет зауважив, що НМТ і ЗНО зовсім не схожі. Національний мультитест об'єднував у собі одразу три предмети, до того ж цьогоріч діти не мали можливості надавати розгорнуті відповіді на запитання, а самі запитання стосувалися обмеженого кола тем. Тож і робити висновки, спираючися виключно на результати НМТ, не варто.  

«Але разом із тим я пишаюся абсолютно всіма нашими дітьми. Більше 6500 випускників отримали 200 балів щонайменше з одного з предметів. І це враховуючи те, як вони готувалися. Адже з 24 лютого була широкомасштабна агресія, повномасштабна війна в Україні, яку неможливо назвати ніякою спецоперацією. Діти перебували під обстрілами, під бомбуваннями. І при цьому такий високий результат. Пишаюся дітьми, пишаюся батьками, пишаюся вчителями».

                            Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter