Canva – зручний та простий у користуванні інструмент для візуалізації даних. Із його допомогою можна легко і швидко створити цікаві та інформативні презентації, які допоможуть провести урок та привернути увагу учнів. Canva дійсно максимально проста у користуванні, а для того, аби вам було ще простіше, пропонуємо кілька корисних порад, що стануть у пригоді під час роботи над презентаціями. 

Обробляйте фото

Так, Canva має ще й функції фоторедактора, тож ви можете без зайвих проблем скорегувати світлину просто під час створення презентації. Ви можете самостійно налаштувати зображення, змінити кольори, додати цікаві ефекти. 

Для цього під час створення презентації додайте фото, а потім клікніть по ньому – відкриється верхня панель, де нам потрібен розділ «Редагувати фото». Відкриється бічна панель, де ви можете обрати розділ «Фільтри» (там є 24 варіанти) або «Ефекти» – в залежності від того, який саме варіант вам потрібен. 

Важливий момент: ви можете застосувати готовий фільтр чи ефект, але також є можливість трошки його скоригувати.

Також обовʼязково зверніть увагу на розділ «Налаштувати». Там дуже багато цікавих можливостей для зміни та покращення вашого зображення. Зокрема, ви можете зробити його більш яскравим, а кольори – більш насиченими, додати світла чи тіней, змінити текстуру чи навіть узагалі трохи погратися із кольорами 

Створюйте анімацію

Canva має ще одну чудову функцію: будь-яке зображення тут можна з лекістю анімувати. Для цього клікніть по картинці – відкриється верхня панель, де нам потрібен розділ «Анімація». Відкриється бічна панель, де ви можете обрати один із кількох варіантів анімації для слайдів вашої презентації.

 

Зверніть увагу також на розділ «Створення анімації». Завдяки цій функції ви можете додати до зображення будь-який елемент та зробити його рухомим (на бічній панелі є проста інструкція, завдяки якій ви легко впораєтеся із завданням).

Користуйтеся функцією магічного редагування

Вона вам точно сподобається! Адже це дійсно майже магія (хоча насправді – штучний інтелект). Ви знайдете цей інструмент у розділі «Редагувати фото». З його допомогою ви зможете легко змінити зображення згідно з кінцевою метою, головне – слідувати простим інструкціям, які пропонує Canva. Насправді достатньо просто виділити певну ділянку, де ви хочете щось додати, потім – кількома словами описати, що саме (якщо ідей немає, то ШІ радо їх запропонує сам), а далі – лише обрати найкращий із запропонованих варіантів.

Бажаєте більше дізнатися про створення якісних візуальних навчальних матеріалів? Тоді чекаємо вас на вебінарі Любові Цукор «Canva для вчителів: практикум зі створення презентацій». Ви розберете цікаві можливості сервісу для створення презентацій, які точно стануть вам у пригоді, отримаєте корисні поради, а також – детальні покрокові інструкції для роботи. Чекаємо на вас 26 січня о 18:00!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter