Новини

Сергій Горбачов: Учителі та викладачі можуть працювати дистанційно за межами України

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов на своїй сторінці у Facebook написав, що до нього надходить багато повідомлень про неправомірні та неетичні заборони, які незаконно видають деякі керівники закладів освіти та/або керівники органів управління освітою.

Він нагадав, що вже давав роз’яснення щодо можливості для вчителів і викладачів працювати дистанційно з будь-якої країни.

«Але, на жаль, частина не дуже впевнених у собі керівників закладів освіти, управлінь освіти все одно вдають, що «не вміють» читати закони та вимагають «додаткових роз’яснень», хоча вже десятки разів отримували вичерпні пояснення про те, що закон, зокрема ст. 60-2 Кодексу законів про працю України, не містить жодних обмежень щодо фізичного місцеперебування працівника під час дистанційної роботи».

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов

Він зазначив, що дехто з керівників закладів освіти не видає наказ про дистанційну роботу чи змішаний формат навчання, тим самим створюючи перепони для дистанційної роботи. Також є інформація про те, що керівники проставляють в табелях обліку робочого часу прогули працівникам, які евакуювалися та не змогли оперативно про це повідомити. На цій підставі людей намагаються звільнити.

«До нас масово надходять звернення від працівників про порушення їх прав, залишення без жодних засобів до існування. Ми намагаємося допомогти кожному і побороти чиновницький бюрократизм та бездушшя у складні часи воєнного стану. Адже зараз Україна воює за свободу, за наше майбутнє, за наші права».

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов

Сергій Горбачов нагадав керівникам закладів освіти про документи та роз’яснення, що регламентують роботу за умов воєнного стану:

Наразі найголовніше, як зауважує Сергій Горбачов, це захистити країну, захистити людей від рашистських бомб та ракет. Але не менш важливо дбати про майбутнє, зберегти освіту.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter