Новини

Сергій Шкарлет: На сьогодні інформації про скасування ЗНО немає

Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні не скасоване, а вступ відбуватиметься у звичному форматі. Принаймні, поки не знайдуть іншого рішення. Про це заявив під час телемарафону міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет:

«Щодо ЗНО, то станом на сьогодні інформації про його скасування немає. Ми дійсно опрацьовували варіанти ситуації, коли спілкувалися з батьківською спільнотою, з депутатами з освітнього комітету. Ми вносили на реєстрацію законопроєкт, який би одноразово змінював процедуру вступу. Ми напрацювали три варіанти можливого вступу без використання ЗНО в тому стандартному форматі, у якому воно прописане в законі. Але на сьогодні це лише пропозиції».

Очільник МОН зауважив, що законопроєкт щодо скасування ЗНО навіть не було поставлено на засідання Верховної Ради. Тож поки формат зовнішнього незалежного оцінювання лишається незмінним, а вступ до вишів відбуватиметься за вже звичними правилами.

Нагадаємо, що ще кілька днів тому Сергій Шкарлет говорив про те, що ЗНО у 2022 році не буде (як й іспитів в університетах). Втім, реакція суспільства на таку заяву була неоднозначною. 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter