Новини

Сергій Шкарлет: економити на освіті не можна

Фінансування освітньої галузі має бути у пріоритеті – про це написав Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі. Він зауважив, що економити на освіті не можна.

Т.в.о. Міністра освіти і науки України зазначив, що процес формування проєкту Державного бюджету на 2021 рік був дуже складним. Але при цьому вдалося відстояти підвищення рівня оплати праці для освітян у наступному році.

«На 20% заплановано збільшення посадових окладів (ставок заробітної плати) з 1 січня 2021 року. Постійно веду перемовини з Мінфіном та звертаюся до народних депутатів, щоб не переносити на пізніший термін наступне збільшення ще на 8,4%».

                                   т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет

Прогнозний зведений бюджет-2021 на освіту до другого читання становить 295,6 млрд грн (Державний та місцеві), з них видатки на освіту без місцевих бюджетів – 169,6 млрд грн. Також передбачена нова субвенція на боротьбу з пандемією коронавірусу. На ці заходи у проєкті бюджету закладено 1 млрд гривень.

Згідно з проєктом Держбюджету-2021 загальні видатки на освіту становлять 6,6% від ВВП.

«Наразі ми продовжуємо роботу над тим, щоб захистити всіх учасників освітнього процесу та зменшити ризик захворювання на коронавірус у закладах освіти. За ініціативи МОН та підтримки Уряду у 2020 році виділено майже 540 млн грн для шкіл на закупівлю дезінфекторів для рук і поверхонь; дозволено використовувати залишки коштів освітньої субвенції на закупівлю засобів індивідуального захисту».

                                   т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter