Новини

Сергій Шкарлет: фінський досвід є взірцем для шкільної реформи

Фінський досвід у багатьох моментах є взірцем для шкільної реформи в Україні, з ним пов’язано багато елементів реформи НУШ. Так заявив під час зустрічі з міністеркою освіти Фінляндії т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет. Він також зазначив, що зараз Україна вже має результати середньострокового огляду проєкту «Навчаємось разом», і може зроботи висновки про високу відповідність показників проєкту завданням шкільної реформи. Тому можна бути впевненими, що ми рухаємося у правильному напрямку. 

Також Сергій Шкарлет наголосив, що українські вчителі висловлюють високий ступінь довіри до фінської експертизи у питаннях реформування середньої ланки освіти та висловив сподівання, що Фінляндія й надалі підтримуватиме Україну. Особливо в імплементації реформи НУШ.

«Ми будемо вдячні за подальшу експертну допомогу Фінляндії для підвищення кваліфікації вчителів та підготовки сучасних навчальних матеріалів у межах продовження реформи НУШ у базовій школі. Також нам була б дуже корисною фінська експертиза щодо побудови моделі профільної школи. Адже МОН наразі працює над шляхами впровадження НУШ у старшій школі, що згідно з графіком реформи припадає на 2027 рік».

                               т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет

Міністерка освіти Фінляндії Лі Андерссон зазначила, що підтримка освітньої реформи в Україні є пріоритетом для Фінляндії. Країна готова і надалі надавати нам допомогу в реформі освіти у проєктах «Навчаємось разом» та  «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України». І перш за все важливо посилити потенціал учителів.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter