Новини

Викладаємо українську мову та літературу дистанційно та у класі: підсумки нової інтернет-конференції від «На Урок»

Починаючи з березня 2020 року потяг онлайн та офлайн навчання мчить на високій швидкості, а це потребує від педагогів нових сучасних рішень! Наприклад, як організувати уроки української мови та літератури в умовах дистанційки чи змішаного навчання? А як вивчати літературу? 

Відповідям на ці запитання була присвячена нова інтернет-конференція від «На Урок» – «Українська мова та література: дистанційне навчання та робота у класі». Пропонуємо короткий огляд виступів наших неймовірних спікерів!

Світлана Корпач – «Мотивація до вивчення української мови в умовах дистанційного навчання»

Як провести цікавий і яскравий урок, не перетворюючи його на атракціон? Адже завдання учителя – навчати, а не розважати! Під час свого виступу Світлана Корпач поділилася власним шляхом розв'язання проблеми мотивації учнів в умовах дистанційного навчання. Для заохочення дітей до навчання лекторка пропонує поєднати три важливі складові: 

  • мотивований авторитетний учитель;
  • підготовлений урок; 
  • комфорт на уроці (у кожного своя територія).

Пані Світлана впевнена, що спершу слід мотивувати себе та щиро любити свій предмет. А ще вона продемонструвала, як адаптувати загальновідомі методи та прийоми мотивації в дистанційному навчанні. Цікаво? Неодмінно перегляньте виступ!

Ганна Сукачова – «Підготовка до ЗНО: онлайн чи офлайн?» 

Для того, щоби підготувати учня до ЗНО, варто думати як учень. Саме тому Ганна Сукачова поділилася не лише власним досвідом, а й відгуками школярів, які склали незалежне оцінювання. Діти самостійно дійшли висновку, що читати корисно, що підготовка до ЗНО онлайн – це більше цікаво, ніж складно. Пишаємося сміливістю та успіхами школярів!  

Ганна Сукачова має досвід роботи в онлайн- та офлайн-школах. Лекторка радо ділиться секретами поєднання різних інструментів, що дали результат у її роботі. Якою ж є роль педагога в нестандартній підготовці до ЗНО? Чим може допомогти вчитель, як налаштувати дітей на позитив? Радимо переглянути натхненний виступ та отримати вичерпні відповіді!

Людмила Ющенко – «Розвиток латерального мислення на уроках літератури» 

Як створити комфортні умови, за яких розвиватиметься будь-яка ідея та буде почутою кожна дитина? Лекторка має низку дієвих порад для нестандартного сучасного навчання.

Людмила Ющенко розкрила історію появи та ключові засади технології розвитку латерального (нешаблонного) мислення. Також лекторка поділилася ефективними методами й інструментами розвитку латерального мислення на уроках літератури. Під час перегляду ви дізнаєтеся про неочікувані прийоми, почуєте про знайомі методи в новому виконанні, познайомитеся з ефективними способами нешаблонного мислення і не тільки!

Алла Баєва – «Урок літератури онлайн: просто про складне» 

Білл Гейтс сказав: «У моїх дітей, звичайно, буде комп'ютер. Але спочатку вони отримають книги». Сильно, чи не так? Алла Баєва погоджується з автором, але пропонує поєднати книги та онлайн-навчання. Лекторка поділилася цінними матеріалами для кожного етапу створення цікавого уроку літератури онлайн: 

  • вибір ресурсів;
  • вибір матеріалів, контенту;
  • розробка онлайн-уроку;
  • чек-лист для учнів;
  • розробка навчального кейса;
  • презентація уроку.

Алла Баєва розповіла, як працювати онлайн із кластерами та схемами, як нестандартно аналізувати образи персонажів та давати емоційну оцінку. Також вона розкрила секрети планування уроку і використання цікавих інтернет-ресурсів. Бажаєте поповнити скриньку методичних ідей новими скарбами? Неодмінно передивіться виступ!

Любов Цукор – «Інтернет-ресурси на уроках української мови та літератури» 

Хмари слів, мапи думок, онлайн-тести – все це можна створити безкоштовно за допомогою простих і цікавих інтернет-ресурсів, які зібрала для педагогів Любов  Цукор. Лекторка розповіла, як гармонійно включити онлайн-ресурси у ваш урок, адже з їхньою допомогою можна досягти вагомих результатів.

Спікерка продемонструвала роботу ресурсів, розказала про їхні ключові особливості, поділилася низкою вправ на різноманітні теми. Подивіться виступ та дізнайтеся про всі тонкощі застосування онлайн-наочності на уроках української мови та літератури!

Це був насичений та цікавий день! Ви можете переконатися в цьому, переглянувши запис нової інтернет-конференції «Українська мова та література: дистанційне навчання та робота у класі» на нашому Ютуб-каналі.

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter