Новини

У Міністерстві розвитку економіки затвердили професійний стандарт шкільних психологів

24 листопада 2020 року Міністерство розвитку економіки затвердило професійний стандарт за професією «Практичний психолог закладу освіти». У документі сказано, що основною метою професійної діяльності практичного психолога є психологічне забезпечення освітнього процесу відповідно до цілей та завдань освітньої діяльності, сприяння створенню необхідних умов для всебічного розвитку здобувачів освіти, реалізації їхніх можливостей та захист психічного здоров'я під час навчання. 

Окрім того, у професійному стандарті визначено сім ключових трудових функцій: здійснення психологічної профілактики та діагностики, надання психологічної допомоги,  здійснення професійного розвитку, співпраця з учителями щодо організації освітньої діяльності, підтримка психологічно безпечного освітнього середовища, а також  здійснення організаційно-методичної діяльності під час виконання трудових функцій. До кожної з функцій прописано загальні та професійні компетентності, які обов'язково мають бути у психолога. 

У Міністерстві освіти наголосили на тому, що практичні психологи мають певний час користуватися професійним стандартом, а вже потім можна застосовувати його під час атестації або сертифікації.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter