Новини

Під час дії воєнного стану тривалість навчального року визначатиме Кабмін

Під час дії воєнного стану в Україні тривалість навчального року, дата його початку та/або закінчення визначаються Кабінетом Міністрів України. Саме про це йдеться прийнятому 19 червня 2022 року Законі України «Про внесення змін до деяких законів України в сфері освіти щодо врегулювання окремих питань освітньої діяльності в умовах воєнного стану». Про особливості нововведень розповів голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.  

Новий документ вносить зміни до окремих положень Закону України «Про повну загальну середню освіту», які через воєнні дії в Україні та спричинені ними наслідки неможливо або складно виконати. Зокрема :

  • щодо максимальної кількості учнів у класі (наповнюваності класу) державного, комунального закладу освіти, крім здобуття освіти за очною (денною) або вечірньою формою;
  • щодо тривалості освітнього процесу, дати початку та/або закінчення навчального року.

Визначено, що під час дії воєнного стану в Україні тривалість навчального року, дата його початку та/або закінчення визначаються Кабінетом Міністрів України.

Також уточнено редакцію положення щодо продовження без проведення конкурсу строку дії трудового договору (контракту), укладеного із керівником відповідного ЗЗСО, але не більше ніж на 6 місяців із дня припинення чи скасування воєнного стану.

Реалізація положень акту, зазначає Сергій Бабак, дозволить забезпечити стабільне функціонування системи загальної середньої освіти у період воєнного стану.

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter