Новини

Сергій Шкарлет: Ми прагнемо, щоб школа стала територією безпеки з 1 вересня

Хто ухвалюватиме рішення про очне чи онлайн-навчання з 1 вересня? Відповідь на це запитання дав міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в етері національного телемарафону. Він зауважив, що питання безпеки є комплексним, тож МОН працює над його розв'язанням разом із МВС, ДСНС, Міністерством регіонального розвитку та іншими.

Також очільник МОН наголосив, що всі розуміють, наскільки важливою є соціалізація, тож МОН закликає всіх до очного формату навчання. Звісно, лише там, де це можливо. Міністерство прагне зробити все для того, аби школи були безпечними, і цим займуться спеціальні комісії на місцях.

«На сьогодні прийнято рішення щодо формування спеціальних комісій по ВЦА, яку будуть очолювати профільний заступник керівника військової адміністрації, куди обов’язково будуть залучені ДСНС. Ми будемо формувати мапу безпеки. Основний слоган для нас це "Школа – територія безпеки". Великі завдання поставлені і місцевим органам, ВЦА, Мінрегіонів Державною службою надзвичайних ситуацій щодо формування системи безпеки в школі. І саме пунктів евакуації, найпростіших укриттів, шляхів евакуації, протоколів безпеки, які мають бути доведені до всіх батьків. Будуть проведені певні тренування кожної дитини щодо евакуації. Ми прагнемо, щоб школа стала територією безпеки з 1 вересня».

                   Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Очільник МОН також розповів, що відомство займається моніторингом думок батьків школярів щодо очного навчання. І ці думки розділилися: хтось вважає, що потрібно навчатися лише дистанційно, а хтось – що можна починати очне навчання. Безперечно, як зазначає Шкарлет, там, де йдуть активні бойові дії, де військово-цивільні адміністрації не дозволятимуть, там освітній процес буде дистанційним. 

 

 

 

 

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter