Новини

Сергій Шкарлет розповів про стан освіти на Херсонщині

За українськими програми на деокупованій території Херсонщини працює 4000 вчителів, а керівники організовували роботу ЗЗСО з підконтрольних Україні територій. Про це розповів міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в етері національного марафону «Єдині новини».

На початку березня роботу розпочали 157 шкіл, але всі – в дистанційному форматі. 87 із них розташовані на деокупованих територіях. 65 000 дітей долучилися до онлайн-навчання, а 37 000 з них – із деокупованих територій. 

На жаль, не обійшлося без втрат – наразі відомо, що на території деокупованих громад зруйновано 24 заклади освіти, ще 84 заклади пошкоджено (більшість – у сільській місцевості). Утім, детально оцінити матеріально-технічні збитки наразі складно, оскільки частина пошкоджених закладів освіти розташовані на відстані вогневого ураження ворога. 

Зараз, як повідомив Сергій Шкарлет, освітяни Херсонщини чекають на стабілізацію інтернету та зв'язку. Також нарешті з'вилася можливість перерахувати кошти у громади, де була проблема із виплатою зарплат освітянам. 

Окремо міністр наголосив на тому, що тільки 1% вчителів погодився на співпрацю з окупантами – це середній показник по всіх ТОТ. До того ж школярі та їхні батьки відмовлялися навчатися за російськими програмами. Щодо тих учителів, які все ж погодилися співпрацювати із окупантами, то позиція МОН тут однозначна – трудові відносини з ними припинені, вони мають понести відповідальність згідно з законодавством України. 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter