Новини

Сергій Шкарлет розповів, що робити вчителям, які працювали у зруйнованих чи пошкоджених школах

Що робити тим громадам, де школи, на жаль, зруйновано, але освітній процес усе ж може початися? Відповіді на деякі з цих запитань дав в етері національного телемарафону міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. Він зауважив, що жодна дитина не залишиться поза межами освітнього процесу. Так, якщо школу було зруйновано, то діти мають бути влаштовані на навчання до найближчого закладу освіти. 

«Ті викладачі, які працювали в зруйнованих або пошкоджених школах, і не можуть продовжити освітній процес у своїй школі, мають бути працевлаштовані в сусідніх школах. Жоден викладач і жодна дитина не залишаться поза межами освітнього процесу».

                              Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Якою є зараз ситуація з педпрацівниками? Багато хто вимушено виїхав за кордон, чи не загрожує тим, хто виїхав, звільнення з роботи? І чи мають всі вчителі обов'язково повернутися до України, чи їх буде звільнено?

«Кожен учитель, якщо буде оголошено офлайн-навчання, має повернутися та працювати офлайн у тій теріторіальній громаді або в межах кордонів тієї віськової адміністрації, де це можливо. Там, де буде запроваджене навчання онлайн, викладач має право, де б він не був, може працювати онлайн і отримувати за це заробітну плату». 

                              Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Очільник МОН також зауважив, що є роз'яснення від Мінекономіки стосовно того, що вчителі не є держслужбовцями, тож мають право працювати онлайн. 

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter