Новини

Сертифікація-2024: МОН визначило терміни реєстрації та категорії педагогів, які можуть узяти участь

Міністерство освіти і науки України визначило категорії вчителів, які зможуть взяти участь у сертифікації педагогічних працівників у 2024 році, а також граничну кількість місць для кожної з них.

У 2023 році у сертифікації вперше взяли участь учителі математики та української мови і літератури, які викладають на першому (адаптаційному) рівні базової освіти.

А от у 2024 році сертифікація знову розширюється. Її матиме змогу пройти ще одна категорія вчительства: педагоги, які викладають навчальні предмети (інтегровані курси) громадянської та історичної освітньої галузі та / або освітньої галузі «Суспільствознавство» (всесвітньої історії, вступу до історії України та громадянської освіти, громадянської освіти, історії України, основ правознавства, курсів «Досліджуємо історію і суспільство», «Історія: Україна і світ», «Україна і світ: вступ до історії та громадянської освіти»). 

Як зазначається, у першому тестуванні фахових знань та вмінь освітян цієї категорії братимуть участь 500 учителів. Також до сертифікації традиційно долучаться вчителі початкових класів (не більш ніж 1500 осіб), викладачі математики та української мови і літератури, які забезпечують реалізацію нового Державного стандарту на першому циклі базової освіти (не більш ніж 1000 осіб для кожної категорії).

Реєстрацію для участі в сертифікації проходитиме з 15 до 30 січня 2024 року, відбуватиметься вона у два етапи:

  • з 15 до 25 січня — у межах граничної кількості, визначеної для кожного регіону; 
  • з 26 до 30 січня — у межах загальної граничної кількості, визначеної наказом для кожної категорії.
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter