Новини

Шкільні канікули можуть розпочатися на тиждень раніше

Національна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій запропонувала Міністерству освіти і науки України рекомендувати закладам освіти перенести початок канікул із 25 жовтня на 18 жовтня. Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко:

«Це дозволить нам стримати в певних відсотках активний епідпроцес, який сьогодні зафіксований на території нашої держави».

Але Віктор Ляшко не зміг дати точну відповідь на запитання щодо того, скільки загалом триватмуть шкільні канікули в умовах стрімкого погіршення епідемічної ситуації:

«Ми зараз говоримо про те, щоб наблизити канікули, а надалі будемо дивитися залежно від епідситуації. Або рекомендуватимемо подовжити, якщо буде позитивна динаміка, або будемо ухвалювати інші рішення. Все залежатиме від ситуації, яку будемо фіксувати… Питання в тому, що навчальний процес пов’язаний зі збільшеною кількістю контактів серед дорослого населення».

Також міністр додав, що зазвичай канікули чи призупинення навчального процесу вже за 5 днів після ухвалення рішення призводить до зниження захворюваності на 15%.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter