Новини

Штрафи за шкільний булінг – новий законопроект від депутатів ВР

У Верховній Раді України зареєстрували новий законопроект, покликаний покращити процес протидії булінгу у вітчизняних школах. Проект закону №8584 було зареєстровано у ВР 10.07.2018 року, зараз його передано на узгодження до профільних комітетів.

Основна ідея нардепів полягає у впровадженні адміністративної відповідальності за булінг. Дії дітей, які виступають булерами, каратимуться штрафами в розмірі від двадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 340 до 850 гривень. Звісно, платити за неповнолітніх дітей доведеться батькам чи особам, які їх замінюють.

Але у законопроекті є ще один цікавий нюанс: відповідальність за приховування фактів булінгу представниками навчального закладу. За це педагоги чи адміністрація школи можуть бути оштрафовані на суму від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 850 до 1700 гривень. Певно, чиновники сподіваються, що такий підхід змусить батьків краще слідкувати за дітьми, а педагогів – пильнувати за поведінкою учнів.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter