Новини

Скасування ДПА та проведення ЗНО: роз'яснення від Любомири Мандзій

Навчальний рік буде завершено у строки, встановлені законодавством, тобто – до 1 липня. Звісно, якщо загальнонаціональний карантин не буде подовжено. Про це повідомила Любомира Мандзій під час онлайн-трансляції на фейсбук-сторінці МОН.

Поки що робота продовжується у дистанційному режимі, структура навчального року при цьому зберігається. 

Якщо учні повернуться до навчання у травні, то варто очікувати на два місяці роботи: необхідно опрацювати, продіагностувати і оцінити все, що було опрацьовано під час дистанційної роботи, та підбити підсумки. Якщо ж навчання поновиться пізніше, то на початку нового навчального року вчителі матимуть можливість доопрацювати ті теми, які були пропущені під час карантину.

Але випускники мають бути готові до того, що для них навчальний рік закінчиться пізніше. Пані Мандзій зауважила, що якщо навчання буде поновлено у травні, то і пробне ЗНО відбудеться того ж місяця. Основна ж сесія планується на 20-ті числа червня. Якщо навчання поновиться у червні, то тоді ж відбудеться і пробне ЗНО – у МОН упевнені, що встигнуть до основної сесії. У випадку, якщо навчання не буде продовжено у червні, то МОН буде приймати рішення, виходячи з ситуації. У крайньому випадку ЗНО буде перенесено на червень. 

ЗНО-2020 буде проведено у будь-якому разі. 

Також МОН дає час завершити реєстрацію на ЗНО тим учням, які не встигли це зробити, у тому числі і через карантин.

Ще одна важлива новина: ДПА для учнів 4 і 9 класів скасовується. Відповідний наказ МОН уже готує. 

Також Любомира Мандзій торкнулася питання оплати праці педагогічних працівників. Педагоги мають отримувати гарантовану середню зарплату, щодо цього на місця були спущені відповідні листи з роз'ясненнями.

Якщо ж говорити про вступну кампанію, то вона буде скоригована у будь-якому випадку, найближчими днями МОН надасть закладам вищої освіти відповідні роз'яснення. 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter