Створюємо навчальні веб-квести.

«Перенести очне навчання на рейки онлайн-освіти складно і неефективно. Запитайте у себе: як навчити дітей вчитися самостійно?», – ділиться думками Євгенія Карлаш, викладачка математики та інформатики у Харківській приватній гімназії «ОЧАГ», у межах Всеукраїнської інтернет-конференції «Змішане навчання: очікування та досвід упровадження».

Навчальний квест (від англ. quest «пошук», «пошуки пригод») – гра, що полягає у покроковому виконанні завдань, де школярі дізнаються нову інформацію та миттєво отримують позитивне підкріплення у вигляді знайдених артефактів, підказок тощо.

Вдаючися до методу спроб та помилок, лекторка знайшла ефективний інструментарій створення та проведення квестів – звичайні Google Sites.

Хочете створити квест та не знаєте з чого почати?

1. Продумайте ідею квесту

Тема квесту не обов’язково має бути пов’язана з навчальною дисципліною! Навпаки, можна побудувати змагання за мотивами улюбленого серіалу школярів або комп’ютерної гри. Наприклад, запропонований під час виступу квест присвячений Тамплієрам, чия історія оповита містичними легендами, реліквіями та скарбами... Саме тому ця ідея влучає «у яблучко», адже від самого початку розпалює інтерес учнів.

2. Створіть квест за допомогою Google Сайтів

Google Sites – оптимальне рішення для створення квестів. І для цього не треба володіти навичками вебдизайну чи програмування! Сервіс доступний на будь-якому пристрої та дозволяє створювати групові проєкти у реальному часі. 

3. Створіть сторінки та завдання квесту

Сторінки варто створювати як «записки» із завданнями. По завершенню кожного кроку школярі здобувають артефакт, натиснувши на відповідну кнопку. Бажано на кожній сторінці додавати посилання на головну сторінку квесту та кнопку «Повернутися на попередній крок».

4. Оформіть гру тематично

Google Sites пропонує кілька варіантів оформлення, так званих «тем сайту». Пам’ятайте: що цікавіше оформлення, то з більшим запалом діти проходитимуть гру. Лекторка радить залишити цей крок наостанок та не обмежуватися запропонованими темами. У вашому розпорядженні – картинки, різнобарвні кнопки та шрифти. 

Дізнатися більше можна, переглянувши виступ Євгенії Карлаш «Створення навчального веб-квесту у додатку Google Сайти: навчати(ся) граючись» у межах Всеукраїнської інтернет-конференції «Змішане навчання: очікування та досвід упровадження».

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter