Сучасні презентації, креативність на практиці, STEM (із фокусом на інженерію) та питання підвищення кваліфікації… Цього тижня кожен учитель знайде собі тему до душі! А щоби ви нічого не пропустили, ми підготували огляд вебінарів від «На Урок». Ви точно знайдете виступи, які варто відвідати цього тижня! 

Цього тижня ви дізнаєтеся про те, як:

  • створити сучасні презентації, від яких учні будуть у захваті;
  • ефективніше поєднувати професійне зростання та підвищення кваліфікації;
  • за допомогою конкретних завдань розвивати креативність дітей;
  • інтегрувати Основи автоматики і робототехніки у вашу дисципліну;
  • захопити молодших школярів наукою за допомогою підручних предметів.

Сервіси для створення стильних та сучасних презентацій

Складно уявити сучасний урок без презентації або іншого супровідного візуального матеріалу! Переваг безліч: діти краще засвоюють матеріал, звертають увагу на ключові аспекти теми. А який плюс для педагогів? Учителі не витрачатимуть додаткові час та зусилля в майбутньому. 

А як посилити навчальні презентації? Зробити так, щоби школярі точно запам’ятали матеріал, звернули увагу на стильний та сучасний візуал? Про це у межах вебінару розповість Юлія Батура, вчителька хімії та лауреат Європейського фестивалю для STEM-викладачів «Science on Stage». Ви дізнаєтеся про:

  • тренди дизайну презентацій 2022 року;
  • шаблони презентацій для різних ситуацій;
  • сервіси для створення презентацій. 

Приходьте, буде цікаво!

Долучитися 14 лютого о 18:00 (понеділок)

Підвищення кваліфікації та самоосвіта педагога: огляд можливостей і важливих документів

Як поєднати підвищення кваліфікації, самоосвіту та професійне зростання? І як не витрачати безцінного часу на формальні тонкощі та пошук потрібних і корисних можливостей? Відповідь є! Адже існує безліч шляхів для самоосвіти педагога та організації його навчального онлайн-простору. 

На ці та інші запитання відповість Віктор Немченко, вчитель історії, організатор та автор вебінарів для вчителів. Під час ефіру говоритимемо про те, як дійсно полегшити самоосвіту педагога, пригадаємо основні положення щодо підвищення кваліфікації та розглянемо корисні онлайн-інструменти.

Дізнайтеся більше про підвищення професійної кваліфікації на вебінарі!

Долучитися 15 лютого о 18:00 (вівторок)

Як розвивати креативність учнів: із теорії в практику крок за кроком

Ледь не кожна ключова компетентність, яку необхідно розвивати школярам, містить креативну складову. То що ж таке креативність? Це творчий, унікальний підхід до звичних задач, новий погляд на тему. А погодьтеся, це вкрай важливо не тільки для кожної дисципліни та уроку, але й для дорослого життя та майбутнього фаху. 

То як мотивувати дітей до творчості та пошуку свого унікального погляду на проблеми? Алла Бентковська, вчитель-методист, пропонує поглянути на креативність як на здібність, яку можна розвивати за допомогою конкретних завдань. У межах вебінару лекторка поділиться власним досвідом розвитку креативності школярів та практикою ефективного застосування творчих завдань на уроках. 

Хочете успішно розвивати креативність дітей? Обов’язково долучайтеся до вебінару та отримайте практичні поради!

Долучитися 16 лютого о 18:00 (середа)

Основи автоматики і робототехніки як складові впровадження STEM-освіти на уроках інформатики

Як захопити учнів наукою за допомогою STEM-освіти? Шукати якомога більше точок дотику в темах, що вивчаються на різних дисциплінах. Учителі природничо-математичного циклу не з чуток знають, що знаннями, набутими на одних предметах, можна розв’язувати задачі з інших дисциплін. І тут педагогам стануть у пригоді основи автоматики й робототехніки!

У межах вебінару Максим Борисенко, вчитель інформатики вищої категорії, розповість про розвиток STEM-освіти через роботу різних лабораторій у школі. Також ви дізнаєтеся про те, як навчити дітей основ автоматики і робототехніки. 

Викладаєте STEM? Не пропустіть неймовірно корисний вебінар!

Долучитися 17 лютого о 18:00 (четвер)

Інструменти і прості механізми в ЯДС: досліджуємо речі

Формувати природничо-наукову компетентність варто змалечку! І чудовою можливістю є уроки “Я досліджую світ”. І тут варто утриматися від заскладних STEM-проєктів та лабораторних робіт, адже пояснити науку (особливо інженерію!) можна за допомогою дуже простих речей.

Як залучити STEM-освіту в НУШ? Як пояснити науку молодшим школярам? Про це (та трохи більше!) розповість Олександр Козленко, науковий співробітник відділу біологічної, хімічної та фізичної освіти Інституту педагогіки НАПН України. На вебінарі поговоримо про прості механізми в інструментах і приладах та про те, як відмінності між людьми відбилися у речах.

Учителям початкових класів та викладачам природничо-математичного циклу буде особливо цікаво! Поспішайте долучитися. 

Долучитися 18 лютого о 16:00 (п'ятниця)

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter