Новини

Свято кіно вже поруч: стартує реєстрація на офлайн-покази Чілдрен Кінофесту

Порадуйте чудовою новиною своїх юних поціновувачів кіно: реєстрація на безплатні покази кінострічок у межах 11-го Чілдрен Кінофесту вже стартувала! А це означає, що ми ще на крок ближче до яскравого свята кіно. 

Чілдрен Кінофест триватиме з 7 до 16 червня, покази пройдуть у кінотеатрах Києва, Львова, Вінниці, Житомира, Дніпра, Луцька, Одеси, Полтави, Хмельницького, Чернігова та Запоріжжя. 

Розклад показів:

7 червня – фільм-відкриття «Королівство Кенсуке». Стрічка розповідає про хлопчика та його вірного собаку, які опиняються на безлюдному острові після шторму.

Перед показом стрічки у київському будинку кіно – головному майданчику Чілдрен Кінофесту – відбудеться урочиста церемонія відкриття фестивалю. У ній візьмуть участь співачка Світлана Тарабарова та почесний посол цьогорічного Чілдрен Кінофесту актор Артур Логай. Ведучою заходу стане телеведуча каналу «1+1» Марічка Падалко.

8 червня – «Пташина скеля». Історія про пташку та її друзів, які рятують від небезпек єдине яйце, знесене на їхньому острові цього року.

Перед показом на всіх локаціях відбудеться презентація розвивально-тематичного мультсеріалу «Іскорки суперсил» від ЮНІСЕФ Україна: гості фестивалю побачать першу серію проєкту.

9 червня – «Окейдякбувай». Стрічка про однокласниць, які тікають зі школи для дітей з порушенням слуху, щоб навідати бабусю однієї з дівчат.

10 червня – «Тонда, Славка і чарівне світло». Анімаційне фентезі про пригоди особливого хлопчика, який світиться від народження, та його сусідку з чарівним ліхтариком.

11 червня – «Детективи звіропоїзда». Анімаційна пригода про викрадення цінного винаходу, яке розслідує команда друзів.

Перед показом на всіх локаціях продемонструють другу серію мультсеріалу «Іскорки суперсил» від ЮНІСЕФ Україна.

12 червня – «Літо сюрпризів». Історія про те, як перша самостійна мандрівка поїздом обертається для 10-річного хлопчика спершу халепою, а потім – шаленими пригодами в компанії нової подруги.

13 червня – «Ніна та секрети Їжачка». Фільм про дівчинку, яка разом із другом та уявним їжачком намагається розшукати скарб на фабриці.

14 червня – позаконкурсний ретроспективний показ мультфільму «Володарі часу» (1982). Це фантастична стрічка про капітана зорельота, який шукає на дикій планеті загубленого хлопчика.

15 червня – показ фільмів-фіналістів 8-го Дитячого кіноконкурсу. Ви зможете побачити 16 робіт режисерів і режисерок 6-14 років із усієї України. Призерів обере професійне журі, до складу якого ввійшли відомі українські кінематографісти та кінематографістки: режисерка анімації Анна Дудко, кінокураторка та авторка «Твоєї книги про кіно» Ольга Бірзул, а також кінорежисер-документаліст Роман Любий. Відвідувачі та відвідувачки фестивалю оберуть призера глядацьких симпатій.

16 червня – фільм-закриття фестивалю «Душа команди», який здобув перемогу торік. Це стрічка про черницю, яка засновує у школі-інтернаті футбольну команду, щоб упоратися з бешкетними вихованцями.

Якщо ви та ваші учні не маєте змоги відвідати подію наживо, не засмучуйтеся: ви можете долучитися до фестивалю віртуально. Так, в онлайн-кінотеатрі Чілдрен Кінофесту ви зможете переглянути мультсеріал «Іскорки суперсил» від ЮНІСЕФ Україна, фільми-фіналісти Дитячого кіноконкурсу, ретроспективну стрічку «Володарі часу», фільм «Душа команди». Також для онлайн-показу підготовлена спецпрограма «Коли ще звірі говорили».

Зверніть увагу: бронювання безплатних квитків відкривається на сайті Чілдрен Кінофесту поступово. Тобто від 30 травня можна зареєструватися на фільм-відкриття, а від 31 травня – на другий день фестивалю і так далі.

Освітній проєкт «На Урок» уже традиційно є медіапартнером Чілдрен Кінофесту. Чекаємо на свято кіно разом! 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter