Новини

Тетяна Вакуленко: Під час НМТ російські хакери атакували систему

Під час проведення НМТ-2023 на мережу та комп'ютери учасників було здійснено кілька хакерських атак. Як розповіла директорка УЦОЯО Тетяна Вакуленко, це зробили російські хакери.

Вона наголосила, що зауваження учасників щодо технічних проблем під час тестування є цілком справедливими. Проте на те були серйозні причини:

«Ми зіштовхнулися з великою кількістю хакерських атак, більшість із яких була із території Росії. Зловмисники намагалися перевантажити нашу систему тестування, тому вона підвисала».

Тетяна Вакуленко також розповіла, що можливості системи були розраховані на 15 тисяч входів для абітурієнтів в межах однієї зміни. Але в деякі дні на головну сторінку надходило понад 140 тисяч одночасних запитів. Таким чином хакери намагалися перевантажити сервер, і саме тому дехто з учасників НМТ мав проблеми зі входом до системи чи збереженням результатів. 

Директорка УЦОЯО зазначила, що у ситуаціях, коли комп'ютери зависали, учасникам додавали час для виконання завдань. А в особливо складних випадках дозволяли взяти участь у додатковій сесії НМТ.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter