Новини

Тимчасові екзаменаційні центри для проведення НМТ матимуть укриття

Приміщення тимчасових екзаменаційних центрів, де випускники складатимуть національний мультипредметний тест, обов'язково повинні мати укриття (або ж вони мають бути розташовані безпосередньо біля центру). Саме такі вимоги зафіксовані в Порядку формування та облаштування тимчасових екзаменаційних центрів, що затверджений Українським центром оцінювання якості освіти.

Так, у приміщенні центру або біля нього має бути укриття цивільного захисту, що може забезпечити одночасне перебування в ньому всіх учасників сесії тестування та працівників. Під час однієї зміни тест складатимуть від 15 до 55 учасників. 

Також визначено вимоги до приміщень тимчасового екзаменаційного центру та до його аудиторій. Наприклад, в аудиторії може бути від 5 до 15 робочих місць, облаштованих персональними комп'ютерами, під'єднаними до інтернету. В аудиторіях мають бути місця для особистих речей, розташовані таким чином, аби в разі виникнення наздвичайної ситуації не заважати учасникам НМТ швидко покинути приміщення. 

Важливий нюанс: розташування робочого місця учасника тестування має унеможливлювати візуальний доступ до інформації на моніторі іншого учасника.

Також у Порядку прописані технічні вимоги до комп'ютерів, вимоги до техніки безпеки, умови формування тимчасових екзаменаційних центрів тощо.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter