Новини

ТОП-5 порад для розвитку креативного, критичного та логічного мислення: важливі моменти інтернет-конференції

Логічне, критичне чи креативне мислення? Що важливіше для сучасної людини, що стане у пригоді дітям, без чого не обійтися особистості, яка прагне успіху? Вікриваємо таємницю: всі перелічені види мислення надзвичайно важливі та потрібні нам усім. А як їх розвивати? Цьому питанню присвятили перший день інетернет-конференції «Розвиток критичного, логічного та креативного мислення».

Антоніна Тимченко – 10 ковтків повітря на уроках української мови та літератури

Уроки української мови та літератури – величезний простір для креативу та творчості! А також для розвитку різних типів мислення. Але вкрай важливо зацікавити дітей вивченням української мови та літератури, адже, на жаль, нерідко учні не надто зосереджуються на цих предметах. Як зацікавити та стимулювати? Як зробити кілька ковтків свіжого повітря? Є 10 дієвих методів:

  1. Робімо заготовки-презентації.
  2. Використовуймо сучасні джерела.
  3. Використовуймо відео.
  4. Слухаймо аудіокниги.
  5. Робімо принагідні нотатки.
  6. Пропонуймо учням зручні для Вас форми роботи.
  7. Влаштовуймо обговорення творів.
  8. Робімо малюнки та схеми.
  9. Пропонуймо ігри.
  10. Бережімо себе.

Упевнені, ви вже бажаєте дізнатися про це в деталях. Тож неодмінно перегляньте виступ Антоніни Тимченко!

Вікторія Богданова – Розвиток креативного мислення на уроках хімії та фізики

На яких уроках розвивати креативне мислення? На будь-яких! Тож якщо ви вважали, що креативити можна лише на уроках із предметів гуманітарного циклу, то маємо для вас чудові новини: насправді можливості необмежені! Але, звісно, одним лише креативним мисленням справа не обмежується. Хімія та фізика – чудові заняття для розвитку логічного та критичного мислення. 

Під час свого виступу Вікторія Богданова розповіла про особливості розвитку логічного, критичного та креативного мислення на уроках хімії та фізики, а також продемонструвала цікаві практичні кейси. Бажаєте дізнатися про співочу хімію та отримати кілька корисних для роботи лайфхаків? Тоді мерщій дивитися виступ!

Марина Кропельницька – Власний досвід у впровадженні дієвих інструментів для розвитку критичного мислення: лепбук як один із інструментів

А ви з учнями вже створюєте лепбуки? Якщо ні, то саме час почати! Адже це чудовий інструмент для розвитку критичного мислення. Цікаво, що дітям лепбук здається цікавою іграшкою, тоді як насправді він не лише розважає, а й забезпечує пізнавальну, творчу та дослідницьку діяльність учнів. Лепбуки також допомагають: 

  • закріпити набуті знання з певної теми;
  • дізнатися нове та систематизувати набуті знання;
  • навчитися класифікувати, узагальнювати та робити висновки;
  • здобувати знання самостійно;
  • помічати та виправляти помилки;
  • бачити різні варіанти вирішення завдань;
  • навчитися колективної взаємодії;
  • формулювати і висловлювати власну думку.

Бажеєте почути про створення лепбуків у трикутнику співпраці «вчитель-дитина-батьки»? А про особливості групової взаємодії? Тоді неодмінно перегляньте виступ Марини Кропельницької! 

Світлана Корпач – Чому необхідно розвивати критичне мислення всім учасникам навчально-виховного процесу?

Критичне мислення – must have для вчителів, учнів та їхніх батьків. Адже воно допомагає нам орієнтуватися в інформаційному потоці, шукати нові ресурси, аналізувати,порівнювати, конструювати та розв’язувати раціонально та правильно проблеми. Критичне мислення грунтується на законах логіки, логічних мисленнєвих операціях: аналіз, синтез, узагальнення, припущення. А чи знали ви, як емоції впливають на нашу здатність критично мислити?

Уміння генерувати нові ідеї і критично їх осмислювати – один із результатів критичного мислення, один із показників успішності людини. Як же нам виховати успішну особистість? Саме про це і розповідала Світлана Корпач під час свого виступу. Як створити умови для розвитку критичного мислення? Як діяти, якщо готового алгоритму просто немає? Дізнайтеся про це, переглянувши виступ! 

Любов Цукор – Розвиток креативного, критичного та логічного мислення з використанням сучасних інтернет-ресурсів

Чи знали ви, як розвивати креативне, критичне та логічне мислення за допомогою сучасних інтернет-ресурсів? А це надзвичайно цікаво! Ще й корисно, адже вони допоможуть підготуватися до розкриття теми, перевірити знання учнів та створити оригіналні завдання. 

Як обрати додаткові інтернет-ресурси для роботи? Любов Цукор порадила знайти відповідь на декілька запитань:

  • Що цікавить моїх учнів?
  • Завдяки чому мої учні найкраще навчаються?
  • Чого ми хочемо досягти, залучаючи ресурс до роботи?
  • Чи відповідають обрані ресурси меті навчання?

That quiz, Онлайн-тести «На Урок», myheritage.com.ua, proslovo.com і не тільки – бажаєте дізнатися більше про ці цікаві ресурси? перегляньте виступ Любов Цукор!

Це був насичений день! А ми чекаємо вас завтра, о 14:30. Другий день інтернет-конференції «Розвиток критичного, логічного та креативного мислення» буде неймовірним, долучайтеся! 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter