Новини

У школах з'являться класи безпеки

Сьогодні, 7 вересня 2022 року, на засіданні Уряду було ухвалено проєкт розпорядження КМУ «Про внесення зміни до плану основних заходів цивільного захисту на 2022 рік». Про це повідомляє МОН.

Внесені зміни передбачають насамперед посилення профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти. Зокрема йдеться про створення та функціонування в закладах освіти класів безпеки. Планується, що їхняч поява сприятиме:

  • формуванню в учнів здоров’язбережувальних компетентностей;
  • отриманню знань щодо правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту;
  • розумінню алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій;
  • формуванню вмінь надання домедичної допомоги.

Тож уже невдовзі буде створено понад 30 класів безпеки у закладах освіти, що належать до комунальної власності обласних рад. Як зазначається, йдеться про заклади загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та післядипломної освіти.

Створення та функціонування класів безпеки сприятиме систематичній підготовці дітей та молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя та формування навичок самозахисту і рятування в умовах надзвичайних ситуацій.

До роботи у класах безпеки (з можливістю дистанційного доступу до занять) залучатимуть педагогічних працівників, фахівців ДСНС та Нацполіції, а також медичних працівників, учасників бойових дій, фахівців із мінної безпеки тощо.

Планом основних заходів цивільного захисту на 2022 рік також передбачається створення регіональних планів зі створення класів безпеки на 2023 рік.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter