Проводимо відпустку так, щоб вона запам'яталася надовго.

Вже зовсім скоро довгоочікувана відпустка! Нарешті вчителі мають можливість і час відпочити та забути про роботу. А для педагогів відпочинок надзвичайно важливий! Бо саме завдяки йому вони зможуть повернутися у вересні до школи сповненими сил та натхнення. 

І навіть якщо за вікном не дуже сонячно і навчання в деяких школах ще продовжуються, час планувати натхненний відпочинок! Адже літо – час приділяти увагу собі та зробити те, про що давно мріяли та що постійно відкладали через величезну зайнятість. Улітку можна все! 

1. Спати досхочу

Улітку можна (і навіть потрібно!) нарешті не заводити будильник на ранній ранок: спати стільки, скільки душа забажає. І не бачити уві сні ані учнів, ані колег, ані директора. А потім нікуди не бігти, поспіхом снідаючи та збираючи все необхідне для роботи. Можна навіть змінити свій режим і перетворитися на сову, яка полюбляє саме вночі (коли стає прохолодно) гуляти, дивитися серіали, творити чи просто мріяти. 

2. Не дивитися на календар

Не думати про те, що ще треба встигнути зробити, і до якої дати. І про те, наскільки важливо нічого не забути. Адже до самого вересня основне завдання вчителя – відпочивати. А головна умова гарного відпочинку – забути про все та просто розслабитися. І нехай календар рахує дні, у вас відпустка!

3. Знайти час для себе

Тепер у вас є час на справи, які досі відкладали. Мріяли навчитися танцювати сальсу, підтягнути англійську, зайнятися спортом, приготувати нову незвичайну страву чи доплести нарешті шарф, який мав бути готовий ще минулого жовтня? А може, ви просто мріяли нічого особливого не робити та провести літні місяці із родиною? Тоді вперед!

4. Зарядитися позитивними емоціями

Сонце сприяє цьому як ніщо інше! А якщо ви ще й знайдете час для поїздки на природу – взагалі чудово. Підійде будь-що: море, річка, озеро, ліс чи просто найближчий парк. Адже впродовж навчального року вибратися на прогулянку буде не так уже й просто. А щоб було ще веселіше та цікавіше, беріть із собою родину, друзів та обов’язково домашніх улюбленців.

5. Читати хорошу літературу

І тільки ті книжки, які дійсно хочеться! І ті, які давно відкладали, бо не вистачало часу. Зараз можна спокійно, без зайвого поспіху, насолодитися хорошою літературою, а потім ще й обговорити сюжетні зігзаги у колі однодумців. Саме час забути про методички, педагогічні монографії чи збірки порад від досвідчених учителів – усього цього було достатньо і під час навчального року.

6. Забути, як тримати ручку

І впевнено проходити повз канцелярські відділи у магазинах. І забути звичку нести все, що може згодитися у школі, з дому. Все одно в найближчі тижні це не знадобиться. А для повного релаксу непогано було б вимкнути сповіщення у класному чаті та відповідати на телефонні дзвінки тільки тоді, коли телефонують друзі чи рідні.

7. Підбити робочі підсумки року

За цей навчальний рік ви точно провели безліч неймовірних уроків (можливо, створили до них презентації), використали багато нестандартних методів та прийомів, відвідали цікаві педагогічні заходи. Зберіть всі ці документи, презентації, посилання та фото в одну теку, розсортувавши матеріал за темами та напрямами. Таким чином ви зможете ще раз пересвідчитись у тому, скільки зробили, поділитися досвідом із колегами та підготуватися до будь-якого уроку в новому навчальному році.

А як ви плануєте провести літо?

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter