Новини

Україна братиме участь у міжнародному дослідженні якості освіти PISA – 2025

16 грудня 2022 року, під час засідання Уряду було ухвалено розпорядження КМУ «Деякі питання участі України у міжнародному дослідженні якості освіти PISA – 2025». Нагадаємо, що цього року, навіть попри воєнні дії, ми теж беремо участь в дослідженні PISA-2022.

Міжнародне дослідження якості освіти PISA (Program for International Student Assessment) проводиться за ініціативою Організації економічного співробітництва й розвитку раз на три роки та охоплює понад 80 країн світу. Варто пам'ятати, що PISA не перевіряє рівень навчальних досягнень школярів, дослідження покликане оцінити вміння використовувати знання з читання, математики та природничих дисциплін у життєвих ситуаціях (перевіряється сформованість в учнів читацької, математичної й природничо-наукової грамотності). Учасниками дослідження є 15-річні підлітки.

Дослідження проводять у межах чотириічних циклів. Такий підхід дозволяє забезпечити достовірність та якісний аналіз зібраних даних, які надалі використовуватимуться у процесі формування державної політики у сфері освіти.

Нагадаємо, що вперше Україна взяла участь у дослідженні PISA у 2016-2019 роках (цикл PISA-2018).

«Продовження участі у PISA та участь у циклі PISA-2025, що триватиме протягом 2023-2026 років, є важливим інструментом для формування доказової освітньої політики, одержання обʼєктивних даних про стан системи освіти та її якість, чинником підвищення якості освіти та освітньої діяльності. Міністерство освіти і науки України забезпечить участь України у міжнародному дослідженні PISA- 2025, відповідальним виконавцем за його проведення буде Український центр оцінювання якості освіти».

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter