Новини

Українські захисники та захисниці викладатимуть загальновійськову підготовку у школах

Українських ветеранів та ветеранок залучатимуть до викладання у школах початкової загальновійськової підготовки. Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів України. Уряд уже вніс відповідні зміни до «Порядку організації та здійснення загальновійськової підготовки громадян України до національного спротиву». 

Документом розширено перелік педпрацівників, які залучаються до викладання дисципліни з початкової загальновійськової підготовки в українських закладах освіти. Серед них будуть й українські ветерани – учасники російської-української війни.

«Ми хочемо, щоб наші Захисники і Захисниці, які є носіями національної ідентичності, мали змогу працювати у сфері військово-патріотичного виховання української молоді. До того ж залучення ветеранів до роботи з учнями – це також важлива складова їхньої інтеграції у цивільне життя. Тому дана постанова забезпечить можливість імплементувати в українську систему освіти практичний досвід щодо захисту незалежності та територіальної цілісності України, якій набули Захисники і Захисниці України».

                                   Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter