Новини

«Зимові свята в традиціях нашого народу»: пізнавальний конкурс від «На Урок»

Святкові вогники, прикрашена ялинка, запах мандаринок та очікування дива – чи є на світі хоча б шось краще за зимові свята? Вони завжди дарують радість та сподівання на краще. Тож не дивно, що з самого першого дня зими ми починаємо із нетерпінням очікувати на День святого Миколая, Різдво та Новий рік. 

Як відсвяткувати зимові свята так, щоб чудовий настрій та відчуття казки не полишали нас хоча б до весни? Насправді варіантів чимало! І один із них – відсвяткувати з урахуванням традицій наших предків. А як розповісти дітям про них просто та цікаво? За допомогою Всеукраїнського онлайн-конкурсу «Зимові свята в традиціях нашого народу».

Він розрахований на учнів 1-11 класів та покликаний допомогти їм дізнатися багато нового про українські зимові традиції. Завдяки участі в конкурсі школярі дізнаються:

  • яке українське місто отримало свою назву на честь святого Миколая;
  • яку різдвяну прикрасу українці в давнину встановлювали замість ялинки;
  • коли та звідки прийшла до нас традиція святкувати Новий рік саме 1 січня;
  • скільки страв має бути на столі у Святвечір;
  • як називають святковий період від Різдва до Водохреща.

І це ще далеко не все! Ми підготували для учнів цікаві та пізнавальні завдання, які допоможуть дітям дізнатися більше про народні традиції та краще зрозуміти значення кожного свята. І, звісно, подарують віру в різдвяну казку!

Запропонуйте своїм учням долучитися до пізнавального конкурсу! Реєстрація триває з 13 грудня 2022 року до 19 січня 2023 року, доступ до завдань буде відкрито одразу після реєстрації. Конкурс безкоштовний, тож неодмінно захочуйте кожного учня взяти в ньому участь!

Мета нашого конкурсу – не оцінити рівень знань школярів, а доповнити їхні знання, тож ми заохочуємо кожного учасника, незалежно від результатів конкурсу. Переможці будуть нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів, а решта отримає іменні сертифікати. А кожен учитель, чиї учні візьмуть участь у конкурсі, отримає подяку, яка стане підтвердженням його професійної активності та доповнить учительське портфоліо.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter