Новини

Уряд виділив гроші на погашення боргів освітянам

117 млн грн виділив Уряд для попередження можливих затримок виплати зарплат освітянам. Відповідну постанову було ухвалено на засіданні Кабміну 27 листопала 2019 року. 

Як поінформували у МОН, основною причиною нестачі коштів на зарплати є практика розрахунку необхідної кількості грошей на основі неактуальних статистичних даних. Але більше такі ситуації повторюватися не будуть, адже у бюджеті на 2020 рік ця проблема вже виправлена.

«Останні 4 роки наша освітня субвенція розраховувалась на основі застарілої статистики річної давності. Просто раніше фізично на термін підготовки бюджету не було актуальної статистики від закладів. По суті, це означало, що ми не доплачуємо вчителям, адже останні роки у нас активно зростає кількість учнів. У бюджеті на 2020 рік ми це виправили і заклали додаткові 2,2 млрд грн, аби врахувати актуальний контингент».

                                                                                          Міністерка освіти і науки Ганна Новосад.

Але це не єдина причина, через яку виникають борги. Ще одна причина – неефективна мережа шкіл в окремих регіонах. Тому спочатку треба вирішити це питання.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter