Новини

Замість ІМЗО: в Україні розпочинає роботу нова освітня установа

Впровадження НУШ, розробка державного стандарту для 5-9 класів, експертиза підручників та багато іншого – в країні розпочинає свою роботу УІРО (Український інститут розвитку освіти), який має замінити Інстит модернізації змісту освіти. Детально про нову установу Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад та голова установи Вадим Карандій розповіли сьогодні, 28 листопада 2019 року.

«Раніше ми існували в системі, коли в нас є Інститут модернізації змісту освіти, який, будьмо відверті, не завжди ефективно та вдало виконував функцію впроваджувальної агенції для Нової української школи. Як на мене, якщо ми хочемо вдосконалити якість впровадження НУШ, нам потрібно зробити перезавантаження. І тому ще влітку було прийнято рішення про створення УІРО».

                                                             Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад

Також пані Новосад відзначила, що Вадим Карандій – не новачок в освіті. З 2015 по 1029 рік він очолював Український центр оцінювання якості освіти. Під час його перебування на посаді в УЦОЯО були розроблені нові процедури, які дозволили гарантувати безпеку та якість ЗНО.

Щодо ІМЗО, то його штат було скорочено на 100 одиниць, за рахунок чого вдалося створити 35 ставок в УІРО. У новій установі мають працювати кращі фахівці, а для цього їм обіцяють гідну зарплату. Також Ганна Новосад зазначила, що процес трансформації старої установи буде досить довгим і триватиме до 2021 року. 

Сам голова нової установи Вадим Карандій презентував ТОП-5 приіорітетних напрямків роботи Українського інституту розвитку освіти:

  • супровід пілотування нового стандарту початкової освіти у 3, 4 класах;
  • дослідження якості дошкільної освіти з використанням міжнародного інструменту оцінювання ECERS;
  • участь у розробці Державного стандарту базової середньої освіти та типової освітньої програми базової середньої освіти;
  • підтримка професійного розвитку та зростання педагогічних працівників;
  • розробка ефективних процедур експертної оцінки якості навчальної літератури, пілотування їх у процесі відбору підручників для 4 класу.
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter