Новини

Уряд виділив кошти на STEM-лабораторії та профільні кабінети у школах

У 2020 році органи місцевої влади додатково отримають 801,6 млн грн, які вони мають витратитит на облаштування у STEM-лабораторій та профільних кабінетів. Відповідну постанову Уряд прийняв сьогодні, 27 листопада 2019 року.

«2019-го Кабмін інвестував у створення природничо-математичних кабінетів 200 млн грн. Сьогодні ми хочемо зробити розвиток STEM одним із основних пріоритетів МОН. Саме тому ми збільшуємо інвестиції в освітній простір шкіл в 4 рази та передбачаємо 801,6 млн грн для облаштування STEM-лабораторій та інших кабінетів для профільного навчання.»

                                                                         Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад

Ще одна гарна новина – великі та опорні школи отримають кошти з субвенції «Спроможна школа для кращих результатів». Також Міністерка нагадала, що облаштування природничо-математичних кабінетів фінансується із залишків освітньої субвенції, і 2020 рік не вийняток – 801,6 млн грн також є залишком. Крім того, у новому бюджеті передбачено 3,5 млрд грн для повноцінного облашутвання опорних та великих шкіл. Такий підхід дозволить докорінно змінити умови навчання дітей.  

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter