Огляд найцікавіших варіантів для подорожей під час літньої відпустки.

Літо – час відпусток, під час яких можна забути про необхідність щоранку прокидатися з півнями та бігти на роботу, де чекають свої проблеми та обов’язки. А для вчителів такий відпочинок особливо важливий! Адже вже у вересні їм необхідно повернутися до школи сповненими сил та енергії.

На жаль, далеко не у кожного з нас є можливість поїхати закордон та поніжитися під сонечком Мальдів, але не варто зневірятися! У нашій країні теж багато цікавих для відпочинку місць, які можна відвідати, навіть маючи скромний бюджет.

Море

Якщо ви весь навчальний рік мріяли про ласкаве море, то логічно перш за все звернути увагу на Одещину. При чому чудово відпочивати можна як у самій Перлині біля моря, так і в області. Крім моря, Одеса приваблює безліччю культурних та архітектурних пам’яток, які можна оглядати, якщо вам набридне лежати на пляжі. А знаменитий колорит міста точно припаде вам до душі! У самій Одеській області також є кілька цікавих курортних містечок. Затока, Кароліно-Бугаз, Грибівка, Санжійка, Приморське, Южне, Лебедівка та Чорноморськ. Тут, звісно, історично значущих міст не так вже й багато, але головне – море тут є, і воно чудове!

Все більш популярним стає відпочинок у Миколаївській області, яка може похвалитися перед відпочівальниками безліччю чудових пляжів та санаторіїв. Серед відомих курортних міст області варто виділити Очаків, а людей тут відносно небагато, тому це ідеальний варіант для спокійного сімейного відпочинку. А от якщо ви прагнете галасу та розваг, то завітайте у Коблево! Це розвинене курортне місто, яке однаково чудово підходить як для молодіжного, так і для сімейного відпочинку. З житлом будь-якого класу проблем не виникає взагалі, тому, якщо витрачати багато грошей не хочеться, цей варіант є цілком прийнятним.

Також дуже цікавою для відпочинку є по-справжньому унікальна область нашої країни – Херсонська. Це єдина область, яку омивають одразу два моря: Чорне та Азовське, що створює унікальні умови для відпочинку. До речі, є у Херсонській області ще дещо унікальне: справжня пустеля! А саме – Олешківські піски. Обіцяємо, ви точно будете вражені надзвичайними краєвидами!

Озера

Але, як-то кажуть, не морем єдиним! У нас так багато чудових озер та річок, про яких багато хто хіба що чув, а от відвідати ніяк не вдавалося. Наприклад, саме час поїхати на славетне озеро Світязь на Волині, яке є найглибшим та найбільшим курортним озером країни. Проте зверніть увагу: місцеві жителі надають перевагу відпочинку на озері Пісочному, адже там значно менше туристів, а вода, як кажуть, ще чистіша, ніж у Світязі.

У Рівненській області на туристів очікує Біле озеро, яке чудово підходить для відпочинку всією родиною. Тут можна без проблем знайти кімнату на базі відпочинку, або ж влаштуватися просто у наметі на березі. Також можна податися на Чернігівщину, де на вас чекають голубі озера, що, як не дивно, колись були затопленими кар’єрами для видобутку кварцевого піску. Саме через залишки цього піску вода в озері має надзвичайно красивий блакитний колір, що одразу нагадує про море. Озера знаходяться у сосновому лісі, а більша частина берега являє собою чудові піщані пляжі.

Прихильникам вражаючих краєвидів точно прийдеться до смаку Синевир, найбільше та найкрасивіше озеро у Карпатах. Проте купатися там не можна – температура води не перевищує 11 градусів, а от милуватися надзвичайно красивою природою ніхто не забороняє.

Річки

Звісно, першим спадає на думку Дніпро. І дійсно, найголовніша річка країни дарує безліч можливостей для цікавого проведення часу. Так, якщо ви хочете просто спокійного відпочинку, то можна забронювати номер в одному з санаторіїв, а от більш активні туристи можуть спуститися Дніпром на байдарках. І це вже не кажучи про круїзи та відвідування різноманітних історичних місць!

Не менш популярним є Південний Буг, на мальовничих берегах якого дуже вдало розташовано багато санаторіїв, втім, місця для намету – чи декількох – знайдеться. А от Дністер і взагалі відкриває безліч можливостей для розваг! Це і дивовижні круїзи, і екскурсії по замках, розташованих на його берегах. Це і походи з наметами, і рафтинг, і навіть просто поїздки на бази відпочинку.

І невелика рекомендація для тих, хто цікавиться стародавніми віруваннями. Відвідайте Камінне Село, розташоване неподалік від Рудня-Замисловицька у Житомирській області. Тут ви побачите величезні валуни, історія яких загубилася десь у віках та у легендах, але відомо одне: це славетне місце сили. Ті, хто побував у Камінному Селі, стверджують, що місцина має особливу енергетику.

Це дуже скромний перелік варіантів для проведення літньої відпустки і він далеко не повний. А як відпочиватиме цього літа ви?

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter