Добірка версій, що є джерелом та проявом учительського щастя.

Якщо ми зазирнемо у словник, то побачимо, що щастя – це стан цілковитого задоволення життям, відчуття глибокого вдоволення й безмежної радості, яких зазнає хто-небудь. Але давайте чесно, хіба можна дати вичерпну характеристику поняття «щастя»? І тут доречно пригадати вічну істину: кожному своє.

А втім, жага дослідництва змушує людей знову і знову намагатися з’ясувати сутність щастя. І, мусимо зізнатися, ми теж піддалися їй, результатом чого й став конкурс рецептів учительского щастя. Ми з’ясували, що вчительска кухня зовсім не пекельна, а у кожної господині є власні секретні інгредієнти, додавання яких робить смак страви унікальним та неперевершеним. Деякі рецепти вразили нас настільки, що ми не можемо не звернути на них увагу!

Ми зібрали для вас найцікавіші, на наш погляд, рецепти, які, можливо, стануть вам у пригоді. Адже у колег можна багато чому навчитися!

Щастя? Голосне : «А-а-а! Доброго ранку!» на подвір'ї гімназії щоранку, квіточка, зірвана на клумбі, щоб пахло у класі, «таємний лист» у нашій пошті, чиєсь: «А можна розказати незвичайне?», шкільні симпатії й перемоги. І рецепт мого щастя простий: щоб не чула я слова «нічий», щоб у класі малята дружили, один одного щиро любили. Я колег поважаю усіх. Рада чути їх лагідний сміх. Люди добрі, ну що тут казати? Щастя кращого годі шукати!

   Жанна Пелюх

Учительське щастя в кожного своє і залежить від того чого ти переступив поріг школи. Якщо головними складовими є любов до дітей, бажання йти в ногу з часом і розуміння батьків, то тільки тоді ти справді почуваєшся щасливим.

                                                 Оксана Соколовська

Рецепт вчительського щастя: взяти діток, посипати їх любов'ю та добром, додати їм віру в себе та знання. Вкіньте пригощу щедрості та стакан гумору. Це все залишити в їхніх серцях на все життя. Одночасно приготувати крем з турботи, поваги, надії та бажання. Це все змішати разом та щодня додавати добре слово.

  Татьяна Ляшко

Вчительське щастя – бути корисним, цікавим нинішньому підростаючому поколінню, бачити гарні плоди та результати своєї праці і відчувати, що все що ти робиш, не даремно!

    Ольга Дидух

Вчительське щастя - допитливі учні, бажання вчитися і пізнавати нове!

    Юлия Юзкевич

Учительське щастя – це «добридень» через десятки лiт з уст вихованцiв, упевненiсть у правильно обраній професії.

Larisa Kostenko

Рецепт учительського щастя: любов до дітей і праця над собою.

Олена Яковчук

Рецепт простий – мати достатньо часу для того, щоб творити, надихати й отримувати натхнення, фантазувати, любити, відпочивати. Саме це, на мій погляд, зробить вчителя щасливішим.

Світлана Солдатова

Бeзумовно, дужe приємно, коли твої учні займають пeрші місця на різноманітних конкурсах. Алe для мeнe вчитeльськe щастя – цe можливість відкривати науковий світ для дітeй, впливати на їхній світогляд, навчати самостійності у навчанні та житті. Класно разом з учнями робити дослідити, розказувати ім про практичнe значeння власного прeдмeту, протe найбільш приємно проводити з ними вільний час, бачити іхні рeальні інтeрeси та можливості, спілкуватись на бажані для них тeми та чути дружній щирий сміх.

    Наталія Січка

А який ваш рецепт учительского щастя?

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter