Новини

У МОН відреагували на опитування Служби освітнього омбудсмена щодо форматів навчання

Нещодавно ми писали про результати опитування батьків школярів, проведеного Службою освітнього омбудсмена, щодо форматів навчання в новому навчальному році. У Міністерстві освіти і науки україні прокоментували його результати. 

У МОН опитування називають нерепрезентативним (нагадаємо, на цьому наголошував і сам освітній омбудсмен Сергій Горбачов) та не вважають його об'єктивним. Оскільки немає можливості проконтролювати об’єктивність даних, що надані учасниками опитування, а також є вирогідність проходження опитування одним учасником кілька разів.

Натомість у МОН повідомили, що професійне опитування учасників освітнього процесу із різних питань на постійній основі проводить Державна служба якості освіти України. 

«Останнє з таких досліджень, а саме щодо готовності до початку навчання з 1 вересня 2022 року, Служба завершила 8 серпня. Участь у ньому взяли близько 100 тис. учасників. Нині фахівці ДСЯО завершують обробку та узагальнення результатів, які найближчим часом будуть оприлюднені».

                                               МОН

У відомстві заявляють, що дослідження ДСЯО виконане із чітким дотриманням методологічних, методичних та організаційно-технічних процедур, тому є дійсно репрезентативними.

Окремо у МОН наголосили на тому, що підготовка до нового навчального року відбувається на засадах постійної комунікації МОН, МВС, ОВА, управлінь і департаментів освіти, керівників закладів освіти з усіма зацікавленими учасниками освітнього процесу і, особливо, з батьками здобувачів освіти.

 

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter