Новини

Випускники мають самі розрахувати середній бал атестата

Цьогорічним випускникам шкіл доведеться самостійно розраховувати середній бал своїх атестатів. Про це повідомило Міністерство освіти і науки України у листі-роз’ясненні для керівників департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської держадміністрації, закладів вищої та загальної середньої освіти, ДП «Інфоресурс».

МОН посилається на затверджений Кабміном ще у 2015 році перелік документів про загальну середню та професійно-технічну освіту державного зразка і додатків до них. У цьому документі немає ані слова про розрахунок середнього бала атестата.

Тому під час подання заяви до вишу, випускники мусять розрахувати середній бал самостійно, а приймальні комісії перевірять правильність обчислення. А щоб не помилитися, абітурієнтам варто спочатку ретельно вивчити Порядок подання та розгляду заяв в електронній формі

Згідно з ним, обчислення відбувається за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин. При цьому бал розраховується як середнє арифметичне усіх зазначених у додатку до атестата оцінок.

Утім, оскільки необхідність передати такі обрахунки випускникам, стала новиною для багатьох шкіл, у МОН зазначили, що навіть якщо середній бал вже внесли у додаток до атестату, це не страшно. Головне перевірити, чи за правильною методикою він був визначений, а якщо ні – абітурієнт може все перерахувати сам. Атестат є дійсним у будь-якому випадку.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter