Новини

«Яскрава Антарктика: погляд зі станції «Академік Вернадський»: неймовірний конкурс від «На Урок»

Мис Марина острова Галіндез архіпелагу Аргентинські острови – саме тут розташована українська антарктична станція «Академік Вернадський». Це метеорологічна та геофізична обсерваторія, де постійно проводять численні наукові дослідження, зокрема, океанографічні, біологічні, медико-фізіологічні, гідрометеорологічні тощо. 

Антарктика – далека, неймовірна і незвична земля, що притягує до себе романтиків з усього світу. І хоча потрапити туда насправді непросто, ви разом із учнями все ж маєте чудову можливість фактично побачити Антарктиду та дізнатися, як працює станція «Академік Вернадський». Адже саме для цього ми створили пізнавальний і захопливий конкурс «Яскрава Антарктика: погляд зі станції «Академік Вернадський».

Завдяки участі в конкурсі діти дізнаються:

  • коли та завдяки кому Україна отримала станцію «Академік Вернадський»;
  • які природні явища можна спостерігати в Антарктиді;
  • як потрапити до української антарктичної станції;
  • як поводяться пінгвіни, що живуть поблизу станції;
  • у яких відомих та важливих експедиціях до Антарктики брали участь українці;
  • які цікаві традиції мають українські полярники.

І це ще далеко не все! На учнів чекає безліч цікавинок, від яких буквально перехоплює подих! А ще маємо неймовірну родзинку: більшість завдань конкурсу проілюстровані фотографіями науковця Сергія Глотова – учасника 28-ї української антарктичної експедиції.

Важливо! Усі учасники конкурсу отримають запрошення на онлайн-зустріч із Сергієм Глотовим. Ми проведемо пряме включення зі станції «Академік Вернадський» і підготуємо подарунки для найактивніших дослідників Антарктики.

Конкурс розрахований на учнів 1-11 класів і покликаний допомогти дітям отримати більше корисної інформації про історію та особливості роботи на антарктичній станції, про дослідження наших науковців, про їхній внесок у світову науку, та, звісно, про дивовижну природу Антарктики.

Запропонуйте своїм учням долучитися до пізнавального конкурсу! Реєстрація триває з 11 грудня до 11 січня 2024 року, а доступ до завдань буде відкрито одразу після реєстрації. Конкурс безкоштовний, тож неодмінно захочуйте кожного учня взяти в ньому участь.

Переможці отримають дипломи І, ІІ та ІІІ ступенів, а решта – іменні сертифікати. А кожен учитель, чиї учні візьмуть участь у конкурсі, отримає подяку, яка стане підтвердженням його професійної активності та доповнить учительське портфоліо.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter