Новини

Залишки освітньої субвенції спрямують на обладнання їдалень

Залишки коштів за освітньою субвенцією, які були зекономлені внаслідок проведення процедур закупівель, спрямують на придбання обладнання для шкільних їдалень. Відповідне розпорядження ухвалено Кабміном 11 серпня 2021 року. Про це повідомляє МОН.

«Питання використання цільових залишків освітньої субвенції є болючим для освітян, тому МОН продовжує вдосконалювати механізм їх використання. Ухвалені сьогодні на засіданні Уряду зміни допоможуть врегулювати це питання та сприятимуть позитивним змінам. Тож прошу голів облдержадміністрацій звернути увагу на активне використання залишків коштів для облаштування закладів освіти».

                                                            Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Відповідно до ухваленого розпорядження цільові залишки коштів за освітньою субвенцією використовуються у 2021 році (та наступних бюджетних періодах) із урахуванням цільового призначення субвенції та спрямовуються на об’єкти (види робіт), що були визначені МОН у встановленому законодавством порядку. А зекономлені внаслідок проведення процедур закупівель – на придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) і навчальних кабінетів закладів освіти.

Використання освітньої субвенції на придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) закладів освіти здійснюється на засадах співфінансування:

  • для обласних бюджетів, бюджету м. Києва та бюджетів міських територіальних громад, чисельність населення яких станом на 1 січня 2020 року становила понад 40 тис. осіб: щонайбільше 70% – за рахунок освітньої субвенції, не менш ніж 30% – за рахунок коштів місцевих бюджетів;
  • для бюджетів міських територіальних громад, чисельність населення яких станом на 1 січня 2020 року становила менше ніж 40 тис. осіб, селищних територіальних громад, сільських територіальних громад:  щонайбільше 90% – за рахунок освітньої субвенції, не менш ніж 10% – за рахунок коштів місцевих бюджетів;
  • для закладів, розташованих у селах (селищах), що мають статус гірських населених пунктів, та населених пунктах на лінії зіткнення: щонайбільше 95% – за рахунок освітньої субвенції, не менш ніж 5% – за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Зверніть увагу: обов’язковою умовою фінансування за рахунок освітньої субвенції є попереднє спрямування коштів місцевих бюджетів за цільовим призначенням.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter