Новини

Затверджено програму незалежного тестування для сертифікації педпрацівників

Міністерство освіти і науки України затвердило Програму незалежного тестування фахових знань та вмінь учителів початкових класів ЗЗСО. Як повідомляє УЦОЯО, відповідний наказ уже підписано. 

Незалежне тестування передбачає оцінювання фахових знань та умінь учасників сертифікації. Зміст тесту визначатиметься Програмою незалежного тестування.

Програма включає чотири розділи:

  1. Управління освітним процесом. Тут на учасників тестування чекають запитання про планування освітнього процесу, вимоги законодавста до його організації та оцінювання результатів навчання учнів.
  2. Навчання учнів предметів (інтегрованих курсів). Запитання цього розділу стосуватимуться комунікації державною мовою, визначених Держстандартом освітніх галузей та методик їх навчання, а також інформатичної освіти та цифрового освітнього середовища. 
  3. Партнерська взаємодія з учасниками освітнього процесу. У цьому розділі вчителі відповідатимуть на запитання, пов'язані із психологічними особливостями, самооцінкою та особливостями становлення пізнавальних процесів учнів молодшого шкільного віку, розвитком власної емоційно-етичної компетентності та стосунками з іншими учасниками освітнього процесу. 
  4. Організація освітнього середовища. Для того, аби успішно впоратися з відповідями на запитання цього розділу, необхідно розумітися на організації індивідуального, диференційованого та інклюзивного навчання, а також на створенні безпечного освітнього середовища. Також запитання стосуватимуться змістового наповнення освітнього середовища

Як нагадує Український центр оцінювання якості освіти, цьогоріч реєстрація для проходження сертифікації триватиме упродовж 1–15 серпня 2022 року включно. Проводитиметься вона в два етапи:

  • основний етап (01–08 серпня) – в межах граничної кількості для кожного регіону;
  • додатковий етап (09–15 серпня) – в межах загальної граничної кількості (2500 вчителів).

Реєстрацію вчителів початкових класів для проходження сертифікації у 2022 році достроково буде припинено в разі, якщо 2500 осіб сформують бланки реєстраційних карток-заяв.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter