Постаті історії та сучасності

Про матеріал
Презентаційний матеріал для позакласного заняття з учнями 5-7 класів з професійною орієнтацією
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Постаті історії та сучасності– портрет професії

Номер слайду 2

Це видатний український педагог-гуманіст, кандидат педагогічних наук, директор школи, вчитель, дитячий письменник - Василь Сухомлинський.       В. О. Сухомлинський з 1948 року й до кінця життя був директором середньої школи в с. Павлиш на Кіровоградщині. Під час своєї роботи створив унікальну систему виховання дітей. На сторінки історії увійшов як творець педагогічної системи.       Творче надбання В. О. Сухомлинського складає 48 книг, 500 наукових статей, більше як 1500 оповідань і казок для дітей. На початок ХХІ століття вийшло 65 творів В. О. Сухомлинського тиражем близько 15 млн примірників. Вони перекладені на 59 мов народів світу.      Найбільш відомі книги В. О. Сухомлинського:"Серце віддаю дітям" (видана на 32 мовах світу, має 55 видань); "Народження громадянина"; "Павлиська середня школа"; "Як виховати справжню людину"; "Сто порад вчителеві"; "Розмова з молодим директором школи"; "Книга про любов" та інші.     

Номер слайду 3

Тарас Шевченко – видатний український поет, прозаїк, драматург, художник, політичний та громадський діяч. Він був людиною універсальних талантів та інтересів. Все його життя та творчість були присвячені українському народові. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, і коли в Україні шануватиметься мова, культура та історія народу, тоді й люди будуть щасливі. Т. Шевченка почав писати вірші у другій половині 30-х років. У 1840 році в Петербурзі вийшла його перша збірка поезій "Кобзар", у 1845 році - героїчно-романтична поема "Гайдамаки". У 1843-45 роках він написав цикл поезій "Три роки" (центральним твором якого є "Сон"), поему "Кавказ", послання "І мертвим і живим...", поезії "Чигіріні, Чигирині", "Великий льох" , "Вартий у селі Суботове" та ін., під час укладання писав вірші, які згодом об'єднав у цикл "У казематі". прозовими творами Т. Шевченка є повість "Прогулянка із задоволенням і не без моралі" (1856-1858) та щоденникові записи "Журнал". Кілька творів Т. Шевченка цього періоду опубліковано в журналі "Основа" та альманаху "Хата".

Номер слайду 4

Ектор Хіменес-Браво – найвідоміший кулінар та телеведучий, народився в Колумбії, місті Букараманга, 14 січня 1972 року. Змалку майбутній шеф почав захоплюватися приготуванням їжі, причому не лише процесом термічної обробки їжі, а й художньою стороною в оформленні страв. З 2009 року Ектор Хіменес-Браво розпочинає активну співпрацю в Україні. Йому запропонували відкривати ресторани для п'ятизіркового готелю Inter. Continental Kiev, впровадити туди свою концепцію кулінарного мистецтва та неповторний авторський стиль.2011 став переломним у кар'єрі Хіменес-Браво. Його запрошують стати ведучим кулінарного шоу «Мастершеф» на телеканалі СТБ і він погоджується. З цього моменту Ектор ставати не лише одним із найкращих кухарів світу, а й знаходить титул улюбленого судді кулінарного шоу.

Номер слайду 5

Ігор Кондратюк – відомий шоумен, продюсер, телеведучий. Кондратюк прославився завдяки програмі "Караоке на Майдані", творцем якої, власне, він і був. За останні роки Кондратюк працював суддею на талант-шоу, спродюсував телесеріал, а також перейшов на "5 канал" вести авторське Late Night Show. Був членом журі в проектах «Україна має талант», «Х-фактор» на каналі «СТБ».

Номер слайду 6

Сергій Дмитрійович Притула — український телеведучий, актор, стендап-комік, автор і співпродюсер народного скетч-шоу «Файна Юкрайна», екс-ведучий ранкового шоу «Підйом» та талант-шоу «Україна сльозам не вірить» на Новому каналі -Притулку шоу», провідний пост-шоу «Пристрасті за ревізором», «Хто зверху?».

Номер слайду 7

Юрій Олексійович Гагарін – радянський льотчик-космонавт, герой Радянського Союзу. Юрій Гагарін є першою людиною у світі, яка здійснила політ у космічний простір.12 квітня 1961 р. Гагарін перебував на борту космічного корабля «Схід-1», що стартував із космодрому Байконур. Загалом, час польоту першого космонавта становив 108 хвилин. За заслуги перед Батьківщиною Гагарін був нагороджений багатьма нагородами, включаючи найвищу нагороду СРСР - зірку Героя Радянського Союзу.

Номер слайду 8

Ілон Рів Маск - канадсько-американський інженер, підприємець, винахідник та інвестор південно-африканського походження; мільярдер. Засновник компаній Space. X та X.com (остання була об'єднана з Confinity, перейменована на Pay. Pal). Головний дизайнер (Chief Product Architect), генеральний директор та голова ради директорів Tesla Motors. Входить до ради директорів компанії Solar. City, заснованої його двоюрідними братами. Досягнув значних успіхів у сфері інформаційних технологій, ракетобудування та автомобілебудування.

pptx
Додано
8 лютого 2022
Переглядів
467
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку