Постер "Природно-заповідний фонд Донеччини"

Про матеріал

«Природа – це простір душі. Будьмо ж чутливими до його засіву й проростання, до кореня й пелюстки, до стовбура і крони, до голосу і помаху крила,

до зеленого світу поезії та животвору»

М.Ф.Сингаївський

В уяві багатьох людей, Донбас – це тільки індустріальний край. Але на його території багато мальовничих місць і куточків, де можна сховатися від міської метушні, набратися сили і духу.

Самим ефективним способом збереження і відновлення природних комплексів та об'єктів є організація територій та об'єктів природно-заповідного фонду.

В Донецькій області створено 112 об'єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного і місцевого значення загальною площею 91,7 тис. га, що становить 3,46% її території, у тому числі 3 філіали Українського степового заповідника, 2 Національних природних парка, 4 Регіональних ландшафтних парків, 7 заказників 10 пам'яток природи державного рівня; 42 заказники та 20 пам'яток природи місцевого значення, заповідні урочища та пам'ятку садово-паркового мистецтва.

Найвідоміші з них: Національний природний парк„Святі гори", філіали Українського степового заповідника: Хомутовський степ, Кам'яні Могили та Крейдяна флора, регіональні ландшафтні парки «Меотида», «Донецький кряж», «Клебан-Бик» та РЛП «Краматорський».

Перегляд файлу


pdf
Додано
4 лютого 2018
Переглядів
1218
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку