Повчальний світ казок Івана Франка

Про матеріал

Урок-проект для учнів початкових класів, поданий у вигляді презентації, у ході якого створюється ілюстрований довдник

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Повчальний світ казок І.Франка узагальнити знання з даної теми; розширити уявлення про сюжетну різноманітність казок; збагатити читацький досвід учнів; розвивати мовлення; виховувати інтерес до літератури, читацьку активність школярів.

Номер слайду 3

портрет І. Я.Франка; виставка книжок з казками І.Франка; плакат із кросвордом; маски для інсценізації казки; ілюстрації, підготовлені учнями; творчі роботи (кросворд, прислів’я, матеріали до літературної гри).

Номер слайду 4

Любі діти, у наш клас Завітали люди щирі. Привітайте в добрий час Гостей посмішкою й миром. Ми вам раді, люди добрі, І вітаєм щиро вас І запрошуєм ласкаво На уроках читання у 4 клас.

Номер слайду 5

1. Читання речення на одному диханні. Прилетіла сорока до білки: — Ти зроби мені, білко, сопілку!

Номер слайду 6

2. Робота зі скоромовками. (Сів шпак на шпаківню, заспівав шпак півню: «Ти не вмієш так, як я, так, як ти, не вмію я».) Сві пшка на пшкапівюн...

Номер слайду 7

аН днійо оссні виоскій... (На одній сосні високій десь-колись жили сороки, дві сороки-білобокі, одинокі дві сороки.)

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

В гості казка знов до нас прийшла, І принесла нам веселість і цікавість. В кожне серце радісно зайшла, Зникли втома, лінь, розмови і суворість. ПРИСПІВ: Друзі, плеснемо разом, посміхаючись гуртом. Навкруги все стане радісним, приємним, Нам без казки не прожить. Треба дружно в всім нам жить, І урок пройде чудово і святково.

Номер слайду 19

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 По горизонталі: 1. На яку посаду Осел запросив Вовка? 4. На яке сімейне свято бігала Лисиця із казки «Лисичка-кума»? 6. З яким птахом вів війну Ведмідь? 9. У чому зберігала свої хитрощі Лисиця? 10. Який птах хотів запалити море? По вертикалі: 1. Яких тварин наловив Осел? 2. Якого кольору став Лис Микита? 3. Яку печатку показав Осел Леву? 5. Куди потрапив жорстокий Ведмідь у казці «Заєць і Ведмідь»? 7. Хто допоміг чоловіку із казки «Старе добро забувається»? 8. Хто був розвідником у птахів з казки «Королик і Ведмідь»?

Номер слайду 20

Хто і з якої казки І.Франка говорив: Якби ти був цар, теж мав би таку печатку. *** Будь-ласка, Кобило-матусю, розсуди нас. Оце врятував Вовчика-братика з тяжкої пригоди, а він хоче мене з'їсти. *** Приходь, кумцю! Приходь, любчику! Чим хата багата, тим і пригощу.

Номер слайду 21

– Та ось де я! Давно жду на тебе, аж трохи поза мету забіг. *** – Ти мене вивів з ями? – Вивів. – Нагодував? – Нагодував. – Напоїв? – Напоїв. – А тепер розсміши.

Номер слайду 22

Був тут Ведмідь і назвав нас потерчатами, ще й наплював у наше гніздо. *** Спіймало мене сильце. Ану, добувай свої три міхи хитрощів і витягуй мене із зашморга. *** Вельможний дідичу! Велика твоя сила! Ворог твій, як тільки побачив, що ти наближаєшся, зараз драпнув і сховався до кам'яного замку. *** Мій тато війтом не був, мій дід війтом не був — і чого ж мені, дурному, раптом захотілося війтом бути? наплював у наше гніздо.

ppt
Додано
28 лютого
Переглядів
34
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку