Повість В.Короленка "Сліпий музикант. Шлях до щастя головного героя Петра Попельського.

Про матеріал
У презентації представлено розробку уроку за повістю В.Короленка "Сліпий музикант". Використано такі методи як "гронування", "літературна гра", "встановити ланцюжок подій", складання сенкану до образів героя. Також у презентації проводиться паралель із сучасним положення людей із обмеженими можливостями.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

ЩАСТЯ дімдрузілюбовродинадостатокздоров’ятурботадобробутрадістьвпевненість

Номер слайду 3

Тема уроку. ЛЮДИНА СТВОРЕНА ДЛЯ ЩАСТЯ…В. Короленко «Сліпий музикант». Пошук головним героєм Петром. Попельським свого місця в світі

Номер слайду 4

Завдання:-Поміркувати про призначення людини і про людське щастя;- прослідкувати духовне зростання сліпого музиканта П. Попельського через життєві випробування;- визначити : в чому полягає щастя для людей з обмеженими можливостями.

Номер слайду 5

Для чого, власне, «Людина створена створена людина? для щастя, ( із оповідання «Парадокс») як птах для польоту…» В. Короленко

Номер слайду 6

Асоціативний кущ. Сліпий. Музикант. Пітьма Обмежений Каліка Горе Потребує догляду Радість Талант Відчуває Творчий Гармонія Краса

Номер слайду 7

Актуалізація опорних знань. Бесіда.* Яке враження на вас справив твір?* Де саме відбуваються події описані у творі В. Короленка «Сліпий музикант»?* Що вас "зачепило" при читанні твору? Літературна гра. Підтвердьте або заперечте твердження. (+) / (-).1) Сліпа дитина народилася в багатій сім'ї. 2) Усі відразу помітили сліпоту немовляти. 3) Саме мати навчила Петра грати на фортепіано. 4) Петро пішов у мандри разом із дядьком Максимом. 5) Йохим грав на скрипці. 6) Петро й Евеліна познайомилися в саду. 7) Петро покинув Евеліну, бо не хотів бути для неї тягарем.

Номер слайду 8

Ланцюжок подій. Вплив дядька Максима на Петра. Музика Іохима. Піаніно. Знайомство з Евеліною. Зустріч з дзвонарем. Мандрівка зі сліпими кобзарями. Весілля Евеліни і Петра. Концерт у КиєвіНародження дитини

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Сенкан ---------------------------- ---------------------------------- ----------------------------------- ----------------------------------------- ------------------------------------Завдання. Використовуючи хмаринку слів, скласти сенкан до образу Петра Попельського.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Чи став Петро Попельський щасливою людиною? У чому його щастя?Завдяки чому або кому він став щасливим?Чи знайшов герой сенс свого життя? В чому він?Чому В. Короленко звернувся саме до сліпого музиканта?Хвилинка роздумів. «Рефлексія».

Номер слайду 14

ЛЮДИ, ЯКІ НЕ ЗДАЮТЬСЯ…

Номер слайду 15

У чому їх сила…? У ЧОМУ ЇХ ЩАСТЯ…?Чи щасливі вони?

Номер слайду 16

МРІЯМЕТАБАЖАННЯСМІЛИВІСТЬПІДТРИМКА Прийом «Дружня порада»1. Нічого не боятися.2.Іти до поставленої мети.3. Вірити в себе.4. Ніколи не здаватися.5. Допомагати тим, хто потребує допомоги. ВИСНОВОКЩо ж треба людині, щоб бути щасливою?

Номер слайду 17

1. Написати листа П. Попельському.2. Підготувати повідомлення про життя Дж. Лондона (Індив. Завдання)Домашнє завдання.

pptx
Додано
24 жовтня 2023
Переглядів
93
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку