Пояснювальна записка до календарного планування 3 клас ІІ семестр 3 години за підручником О. Карпюк.

Про матеріал
Пояснювальна записка до календарного планування 3 клас ІІ семестр 3 години за підручником О. Карпюк.
Перегляд файлу

Пояснювальна записка

  1. Календарно-тематичне планування на ІІ семестр 2022-2023 н.р. складено на основі методичних рекомендацій для учнів 1 – 4 класів за Державним стандартом початкової освіти, затвердженим Постановою КМУ від 21 лютого 2018 року №87, та Типовою освітньою програмою, розробленою під керівництвом О. Я. Савченко, і типовою освітньою програмою, розробленою під керівництвом Р. Б. Шияна;
  2. План розрахований на 57 навчальних годин.
  3. При складанні плану були використані наступні посібники:
  • Підручник англійської мови «English with Smiling Sam 3» О.Д. Карпюк, “Астон», 2020.
  • Робочий зошит «English with Smiling Sam 3» О. Д. Карпюк, «Лібра Терра», 2020.
  • Test Book, К. Карпюк, О. Карпюк, «Лібра Терра», 2021.
  • Методичні рекомендації до вивчення іноземних мов у 2022-2023 н.р.
  • Матеріали у мережі Інтернет: Canva, Pinterest, Liveworksheets.com – сайт з інтерактивними вправами.
  • Додатковий навчальний матеріал
  • Мультимедійні презентації
  • Мультимедійний додаток до підручник
  • Аудіо та відеоматеріали

Основною метою навчання під час воєнного стану залишається перш за все психологічна підтримка учнів, збереження їхнього ментального здоровʼя та запобігання стресам. Тому планується масимально зменшити кількість та складність домашніх завдань та письмових робіт  впродовж року, приділити велику увагу практичній роботі під час уроків та зосередитися в першу чергу на розвитку усного мовлення та аудіювання.

Головна мета навчання іноземної мови у початковій школі - формування в учнів комунікативної компетенції, що забезпечується лінгвістичним, мовленнєвим і соціокультурним досвідом, узгодженим з віковими можливостями молодших школярів.

Велике значення потрібно приділити національно-патріотичному вихованню, особливо зараз, коли ми перебуваємо у стані воєнного положення. Матеріал уроків повинен бути спрямован не тільки на вивчення традицій та культури англомовних стран, а також на глубоке вивчення української культури та її ролі для нашої країни.

   У 3 класі важливо: мотивувати учнів до вивчення іноземної мови, викликати в них позитивне ставлення до предмета , говорити про необхідність володіння іноземною мовою як неповторним засобом міжкультурного спілкування. Саме тому при плануванні особлива увага приділялась насиченню уроків цікавими для учнів 3 класу матеріалами: ігри, відео, вивчення та розігрування діалогів, наочність онлайн.     

З метою підвищення інтересу учнів до вивчання англійської мови планується використання якомога більшої кількості різноманітних матеріалів: онлайн-ігри, вправи онлайн на закріплення граматики та лексики, яка була презентована на уроці, перегляд навчальних відео, мультфільмів, більше інтеративних завданнь на уроці, робота на сучасних пралтформах, урізноманітнення видів вправ та завдання, робота з кожним учнем, невеликий обсяг домашнього завдання (виконання однієї вправи та вивчення нових слів, наприклад). 

Проаналізувавши результати минулого навчального року, слід відзначити, що особливу увагу необхідно приділити: видам робіт, які спрямовані на розвиток навичок аудыювання та письма, формувальному оцінюванню на уроці та при виконання письмових робот; проектній роботі, яка розкриває творчий потенціал кожного учня.

Під час навчання англійської мові на меті є формування та розвиток таких ключових компетентностей, як уміння вчитися, ініціативність і підприємливість, екологічна грамотність і здорове життя, соціальна та громадянська компетентності. При плануванні матеріалу до І семестру враховувалось виокремлення таких інтегрованих змістових ліній, як «Екологічна безпека та сталий розвиток», «Громадянська відповідальність». Під час уроків велика увага буде приділятися моделюванню мовних життєвих ситуацій, роботі в парах та у групах, проєктній діяльності.

У ІІ семестрі 2022-2023 н.р. планується вивчити 3 навчальні теми. Впродовж перших двох тижнів заплановані уроки на повторення матеріалу, вивченого у минулому навчальному році. На третьому тижні навчання заплановано проведення діагностичної роботи з метою виявлення прогалин у знаннях та відповідного коригування подальшої  роботи.

В ІІ семестрі заплановано вивчити наступні 3 теми:

  1. ВІДПОЧИНОК ТА ДОЗВІЛЛЯ. СВЯТА ТА ТРАДИЦІЇ. (17 годин)
  2. Я, МОЯ СІМ’Я І ДРУЗІ. (18 годин)
  3. ПРИРОДА Й НАВКОЛИШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ. (22 годин)

 

У продовж навчального року заплановано проведення дистанційних консультацій з учнями, які потребують допомоги.

 

docx
Додано
16 січня 2023
Переглядів
375
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку