Позакласне читання " Веселі вірші"

Про матеріал
Урок позакласного читання «Веселі вірші» - це програмовий матеріал. Урок дає можливість дітям познайомитися з творчістю відомих українських письменників Миколою Вінгаровським, , Любов Відутою, Сергієм Пантюком та Григорієм Фальковичем та їх веселими віршами. Вони вміло «граються» зі словами, буквами, реченнями. І роблять це відчайдушно сміливо , весело й захопливо!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок позакласного читання

Номер слайду 2

Номер слайду 3

с у ш а к і м2 1 5 7 6 4 3

Номер слайду 4

Усмішка так багато несе в собі доброго, приємного. Давайте розшифруємо це слово за буквами, які його складають.(Діти придумують прикметники до кожної букви слова УСМІШКА)

Номер слайду 5

Мовленнєва розминка. ВАСИЛИНКА Й МАШАОй, весела. Василинка,Василинка-Веселинка. А Маша. Мов кваша: Кисне й кисне. Маша!

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Микола Вінграновський – Почапали каченята…Почапали каченятата по чаполоті,каченята-чапенята:сухо нам у роті. В білих льолях сплять лілеї,чапленя на чатах. Ці лілеї — дрімолеї,а ми — каченята!Свого дядька ми приспали,і тата, і маму,діда-качура поклалиспати в красноталу. А самі, хоч далеченько,чап! по чаполотідо води, до водиченьки —сухо ж нам у роті!

Номер слайду 8

Тиша. Сон. Будильник. Ранок. Мама. Тато. Джек. Сніданок. Сумка. Термос. Ковбаса. Ліфт. Автобус. Шлях. Краса!Стежка. Ліс. Дуби. Ялиці. Вуж. Гриби. Пташки. Суниці. Білка. Небо. Синь. Роса. Тиша. Термос. Ковбаса. Комарі. Вогонь. Димок. Шлях. Автобус. Ліфт. Замок. Ванна. Мило. Ліжко. Сон. Джек зітхає, наче слон. Згадує оту красу –Запахущу ковбасу. Григорій Фалькович Вікенд

Номер слайду 9

Любов Відута ЩО МОЖЕ БУКВАБула арка - став аркан,А із нього зріс паркан. Песик персиком зробивсь,Кран у крам перетворивсь. Був сирок, а став синок,Крук літав - і кроком став. Ось поглянь, була рука,А тепер тече ріка!Кролик - ролик, рис - ірис!Хто це водить нас за ніс?От що буквочка одна. Може! Просто дивина!

Номер слайду 10

Сергій Пантюк. ВЕСЕЛИЙ КРУТИСЛОВИКРозвіршу́ вам ска́жі кльо́ві: Ко́нить ска́чик до дірбо́ві,Схо́дце со́нцить, дрім котя́чись,Щебете́йко солов’я́чить. Ра́нний га́рнок. Ле́рез чо́си. Ло́зять мчі у вербоко́зи. До́ді! Го́сить! Збаг часну́ти —Я замо́вився у плу́ті! Сергі́й Дми́трович Пантю́к (нар. 10 лютого 1966, с. Сокілець Дунаєвецького району Хмельницької області) — український письменник, перекладач, редактор, журналіст, громадський діяч і видавець.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Дякую за перегляд!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. костюк Лілія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 квітня 2023
Переглядів
1168
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку